Brieža menedžeris Zeps: Vismokošākā ir neziņa (5)

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Mēnesis līdz boksa cīņai, kurai būtu jānotiek 16. maijā. Nenotiks. Nu jau arī piezagusies neziņa par norises vietu. Mairis Briedis Pasaules boksa supersērijas finālcīņai pret kubieti Junielu Dortikosu gatavojas divreiz, un aizvien jautājumu ir vairāk nekā atbilžu. 

Briedis cīņai par Muhameda Ali trofeju, kas sākotnēji "Arēnā Rīga" bija paredzēta 21. martā, bet vēlāk pārcēla uz 16. maiju, gatavojas pēc individuāla plāna, kuru bokserim sastādījusi viņa komanda un fiziskās sagatavotības treneris Agris Freija. Sparingi šobrīd nenotiek. Trešdien kļuva zināms, ka arī 16. maijs nebūs tā diena, kad noskaidros turnīra uzvarētāju. Tam iemesls ir jaunā koronavīrusa Covid-19 pandēmija un noteiktie ierobežojumi. 

Latvijā ārkārtējā situācija ir noteikta līdz 12. maijam. 

Dortikoss iepriekš cīņai gatavojās Maiami. Viņš iepriekš pauda pārliecību, ka gūs uzvaru ar nokautu. 

"Vismokošākā ir neziņa," sarunā ar TVNET sacīja Brieža menedžeris Raimonds Zeps. "Uz priekšu īsti neko nevar saplānot. No otras puses - visa pasaule šobrīd ir neziņā. Mairis sevi uztur formā, lai vajadzīgajā brīdī būtu gatavs lekt iekšā nometnē un iziet no jauna nepieciešamo ciklu."

Pastāv iespēja, ka cīņa nenotiks "Arēnā Rīga". 

"Ja citur ir interese par sporta pasākumiem un tam ir ekonomiskais pamatojums, un situācija to atļaus, nav izslēgts, ka cīņu varētu aizvadīt citur. Ar nosacījumu, ja Latvijā to nevarēs sarīkot," teica Zeps. 

Briedis savas formas virsotni jau bija sasniedzis, kad gatavojās cīņai 21. martā. Šī ir dārgākā gatavošanās konkrētai cīņai viņa karjerā. 

"Viņš bija paspējis aizvadīt pilnīgi visus treniņus. Viss darbs bija izdarīts. Pēc tam treniņi tika pārkārtoti, lai formas virsotni dabūtu nost. Lai varētu sagatavot ķermeni jaunām slodzēm," pastāstīja Zeps. "Tagad tam būs jāiet cauri vēlreiz."

Bokseri cīnīsies par Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu, kas patlaban ir Dortikosa īpašumā. Tāpat viņi spēkosies par žurnāla "The Ring" jostu.

"Pats grūtākais šobrīd ir neziņa. Bet tas tā ir gandrīz visiem cilvēkiem, jo pandēmija skārusi ikvienu. Kuru klātienē, kuru neklātienē," sacīja Zeps. 

Vairāki boksa apskatnieki izteikušies, ka tik lielas naudas summas, kādas līdz šim boksā apgrozījās, vairs nebūs. Vismaz pārredzamā nākotnē. Zeps norādīja, ka Brieža un Dortikosa honorāri jau iepriekš ir atrunāti un līgumi parakstīti. Šajā ziņā nekādas izmaiņas nav gaidāmas. 

"Līgums ir noslēgts, kurā honorārs ir atrunāts," teica Zeps. "Domāju, ka šīs runas ir, lai ieskicētu nākotni. Boksā katrs cents ir ar kaut kādu ekonomisko pamatojumu. Profesionālais bokss ir komerciāls sporta veids un netiek līdzfinansēts no valsts programmām vai kā citādi. Ekonomikai sarūkot, kas neattiecas tikai uz boksu, bet visu sportu kopumā, naudas būs mazāk."

35 gadus vecais Briedis profesionāla boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras (19 nokauti) un cietis vienu zaudējumu. Savukārt par gadu jaunākais Dortikoss ticis pie 24 uzvarām (22 nokauti) un arī piedzīvojis vienu zaudējumu.

Supersērijas abas pusfināla cīņas pērn 15. jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā iekļuva Dortikoss, kurš pārspēja ASV bokseri Endrū Tabiti. Savukārt otrajā pusfinālā Briedis skandalozā cīņā pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu