Mejeris paliks Permas "Parma" komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mareks Mejeris
Mareks Mejeris Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latviešu uzbrucējs Mareks Mejeris arī nākamajā sezonā pārstāvēs Krievijas vienību Permas "Parma", informē basketbola klubs.

(Papildināts viss teksts.)

Līgums ar 28 gadus veco Mejeri izstrādāts līdz 2021./2022.gada sezonas beigām.

Mejeris šajā sezonā laukumā devās 17 Vienotās līgas spēlēs, vidēji mačā nospēlējot 28 minūtes, kuru laikā guva 10,2 punktus, izcīnīja 6,8 atlēkušās bumbas un veica 1,8 rezultatīvas piespēles. Cīņā zem groziem viņš līgā ieņēma sesto vietu.

28 gadus vecais Mejeris "Parma" komandas rindas papildināja pērn augustā, noslēdzot līgumu uz vienu sezonu. 

Četrarpus no iepriekšējām piecām sezonām Mejeris pavadīja "VEF Rīga" sastāvā, trīsreiz kļūstot par Latvijas čempionu. Pirms trim gadiem viņš tika atzīts par LBL finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Mejeris savu basketbolista karjeru sāka Liepājā, pirmajās profesionāļa sezonās pārstāvot "Liepājas lauvas" vienību, bet 2011.gadā viņš pievienojās Spānijas otrās līgas klubam Logronjo "Knet", kura pavadīja divas sezonas. Pēcāk latvietis parakstīja līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) vienību "Fuenlabrada", taču tās sastāvā nenostiprinājās un tika izīrēts otrās līgas komandai Burgosas "Ford". 

2014.gada vasarā Mejeris atgriezās Latvijā un divas sezonas pārstāvēja "VEF Rīga" komandu, bet 2016./2017.gada sezonas pirmajā pusē viņš spēlēja Francijas vienībā Šalonas pie Sonas "Elan". 

Tāpat komandā paliks arī lietuviešu aizsargs Ads Juškevičs, kurš aizvadītajā sezonā 18 spēlēs caurmērā laukumā pavadīja 27 minūtes, guva 14,5 punktus, izcīnīja 1,9 atlēkušās bumbas, veica 5,1 rezultatīvu piespēli un pārtvēra 0,9 bumbas.

"Esam ļoti priecīgi, ka Mareks un Ads atkal pārstāves mūsu kluba krāsas. Iepriekšējā sezonā viņi sevi parādīja kā īsti līderi un iemantoja mūsu līdzjutēju uzticību. Līgumi ar abiem basketbolistiem ir izstrādāti nākamajiem diviem gadiem, līdz 2021./2022.gada sezonas beigām," "Parma" citē kluba ģenerāldirektora Aleksandra Bašminova teikto.

"Koronavīrusa pandēmijas dēļ situācija basketbolā nav vienkārša. Pārtraukto čempionātu dēļ ienākumus zaudē tādi milži kā Madrides "Real" un "Barcelona", kuriem nepieciešams samazināt izdevumus. Arī mēs domājam, kā izkļūt no šīs situācijas. Esam ļoti pateicīgi Adam Juškevičam, Marekam Mejerim un Borisam Savovičam par to, ka viņi piekrita samazināt atalgojumu par 2019./2020.gada sezonu. Tas ļoti palīdz klubam šajā situācijā," stāsta Bašminovs.

Turnīra pārtraukšanas brīdī Permas vienība ieņēma astoto vietu 13 komandu vidū un atradās izslēgšanas spēļu zonā. Tiesa, atlikušo spēļu kalendārs komandai bija gana sarežģīts.

"Parma" komandas mājas spēles šajā sezonā vidēji apmeklēja 5233 skatītāju mačā, kas ir pārliecinoši labākais rādītājs līgā. 

Savulaik Permas pilsētai bija sava basketbola superkomanda "Ural Great", kas sevi pieteica Eiropas mērogā, taču 2008.gadā finansiālu likstu dēļ tā beidza pastāvēt. Savukārt "Parma" klubs tika dibināts 2012.gadā, bet sākotnēji tas sacentās Krievijas superlīgā, kamēr debiju Vienotajā līgā piedzīvoja 2016./2017.gada sezonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu