UEFA Čempionu līgas fināls Stambulā varētu tikt izspēlēts augusta beigās

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) šīs sezonas Čempionu līgas fināls Stambulā varētu tikt izspēlēts augusta beigās, taču nākamās sezonas starts gaidāms 20.-21.oktobrī.

(Papildināts virsraksts un viss teksts.)

Finālam notiekot augusta beigās, tas tiktu aizvadīts trīs mēnešus pēc sākotnēji paredzētā datuma. Ziņu aģentūra AP vēsta, ka fināls Ataturka olimpiskajā stadionā paredzēts 29.augustā. Tikmēr UEFA Eiropas līgas fināls notiks trīs dienas ātrāk.

Turnīram pietuvināta persona norādīja, ka šis datums būs spēkā vien tad, ja vietējos čempionātos jau būs atsākusies sezona. Par šādu iespējamo sezonas noslēgumu klubi ir informēti jau pirms divām nedēļām.

Čempionu līgas organizatori 23.martā pavēstīja, ka turnīra fināls gaidāms 30.maijā, bet vēlāk izšķirošo maču pārcēla uz nenoteiktu laiku. Kā norāda organizatori, pašlaik ir grūti precīzi prognozēt fināla spēles datumu, jo lielākajā daļā pasaules valstu ir spēkā dažādi ierobežojumi koronavīrusa dēļ.

UEFA nākamajā otrdienā plāno sazināties ar vairāku valstu futbola federācijām, lai izskatītu dažādus sezonas noslēguma scenārijus. Čempionu un Eiropas līgu turnīri pirms sezonas pārtraukuma apstājās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Tikmēr portāls "Sport.es" piektdien vēsta, ka nākamā gada UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs varētu sākties 20.-21. oktobrī, bet Eiropas līgai starts tiks dots divas dienas vēlāk.

Šosezon UEFA Čempionu līgas grupu turnīra pirmie dueļi tika aizvadīti 17.-18.septembrī.

Kvalifikācijas turnīri gan Čempionu, gan Eiropas līgā paredzēti jūlija beigās vai augusta sākumā. Portāls arī ziņo, ka vietējos čempionātos spēles nepieciešams noslēgt līdz 31.jūlijam.

UEFA jau iepriekš pauda, ka vietējo čempionātu līgās ir jāaizvada pilna sezona, citādi klubi samazina savas iespējas iekļūt nākamā gada Čempionu un Eiropas līgu turnīros.

Vācijas bundeslīgas vadība jau paudusi, ka cer spēles atsākt maija beigās pie tukšām tribīnēm. Tāpat treniņus mazās grupās jau aizvada Spānijas klubi. Arī šajā čempionātā iecerēts sezonu atsākt maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu