Kovaļčuka atmiņas: Kanādiešiem jau bija sagādāts šampanietis, gatavojās svinībām, bet...

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Iļja Kovaļčuks
Iļja Kovaļčuks Foto: EPA/Scanpix

Krievijas hokeja uzbrucējs Iļja Kovaļčuks atsaucis atmiņā 2008. gada pasaules čempionāta (PČ) finālmaču, kurš notika Kanādas pilsētā Halifaksā. 

Pirms 12 gadiem notikušajā cīņā Krievijas izlase dramatiskā spēlē papildlaikā 13 339 skatītāju klātbūtnē ar 5:4 pārspēja mājinieci Kanādu. 

Spēles laikā Kanāda atradās vadībā ar 4:2, bet savu pārsvaru nosargāt nespēja. Krievijas komanda panāca izlīdzinājumu, un tieši Kovaļčuks guva savas izlases ceturtos vārtus, un viņš precīzi meta arī papildlaikā, atnesot Krievijas valstsvienībai uzvaru visā turnīrā. 

"Sen nebijām uzvarējuši. Jā, un regulāri izlasē nespēlēja visi labākie, jo bija bardaks ar treneriem. Atnāca Bikovs un Zaharkins, un viss izmainījās. Sākot ar 2007. gadu, situācija kļuva citādāka. 2008. gadā daudzi izlidoja no NHL Stenlija kausa izcīņas, mums bija spēcīgs sastāvs," sarunā ar kādreizējo krievu vārtsargu Nikolaju Habibuļinu "Youtube" sacīja Kovaļčuks. 

Toreiz Krievijas izlasi trenēja Vjačeslavs Bikovs. 

"Čempionāts bija grūts. Es nevarēju iemest, pusfinālā nevarēju piedalīties diskvalifikācijas dēļ. Toreiz pazaudēju pusi savas dzīves. Atradāmies iedzinēja lomā ar 2:4, bet panikas nebija, Bikovs ir ļoti labs motivētājs. Visa turnīra laikā man nesekmējās ar vārtu gūšanu, bet finālā viss izdevās," stāstīja Kovaļčuks.

"Kanādiešiem pēc otrā perioda uz ģērbtuvēm aiznesa šampanieti. Uz arēnu viņus atveda ar autobusu, kuram nebija jumta. Bija gatavi svinībām, bet..." atmiņās par 12 gadu seniem notikumiem dalās Kovaļčuks. 

Bronzas medaļas 2008. gada pasaules čempionātā izcīnīja Somija, bet Latvijas izlase ierindojās 11. vietā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu