Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

LFF lieta: Aizdomīgi aizdevumi, šaubīgi dāvinājumi, iespējams, fiktīvi darījumi (8)

Jānis Mežeckis
Jānis Mežeckis Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) kriminālprocesā par aizdomās turētajām atzīta pati organizācija un trīs tās dibināti uzņēmumi, liecina TV3 Ziņas rīcībā esoša informācija. 

VID ceturtdien veica kratīšanas LFF telpās.

VID pārstāvis Andrejs Vaivars aģentūrai LETA sacīja, ka VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde sākusi kriminālprocesu par grāmatvedības un statistikas informācijas noteikumu pārkāpumiem, izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

TV3 Ziņu rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka VID izmeklēšana aptver laika periodu no 2011. līdz 2018. gadam. Aizdomīgi aizdevumi, šaubīgi dāvinājumi, iespējams, fiktīvi darījumi. Noprotams, ka runa par simtiem tūkstošu eiro.

Pagaidām aizdomās turētas ir tikai juridiskas personas – pati LFF un trīs tās dibināti uzņēmumi – "Latvijas futbola aģentūra", Latvijas Futbola federācijas mācību un treniņu centrs "Staicele", kā arī jo īpaši uzmanību izpelnījusies – "Futbola aģentūra".

Vienā no kompānijām ilgstoši saimniekoja federācijas bijušie pārstāvji Jānis Mežeckis un Vladimirs Žuks.

Abi gan savos komentāros TV3 Ziņām bija skopi. 

Mežeckis 1993. gadā kļuva par LFF ģenerālsekretāru un šo amatu ieņēma līdz 2018. gada jūnijam. 

LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks uzsvēris, ka LFF tiecas pēc caurspīdīguma savā darbībā, kas arī veicinātu futbola saimes attīstību. 

"Ticam, ka šis process VID ļaus izdarīt atbilstošus secinājumus un ka šie secinājumi palīdzēs mums kā organizācijai atbrīvoties no, ja to tā var saukt, vēsturiskā mantojuma," sacīja Pukinsks. "Ja pār kādām vēsturiskajām federācijas vai tās amatpersonu darbībām ir kāda aizdomu ēna un tam ir attiecīgs pierādījumu klāsts, tam noteikti ir jānes attiecīgas un likumā paredzētas sekas. Latvijas futbols un tā sakārtošanās process to ir pelnījis."

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu