Itālijas Futbola federācija cer vietējo čempionātu atsākt jau maijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Allianz " stadions Turīnā
"Allianz " stadions Turīnā Foto: EPA/Scanpix

Itālijas Futbola federācija (FIGC) sestdien veselības, kā arī sporta ministram nodevusi jaunizstrādāto sanitāro protokolu, kas vieš cerības, ka A sērijas čempionāts tomēr varētu atsākties maijā.

Futbola sezonas pārtraukums visās vadošajās Eiropas līgās tika izsludināts 12.martā. 

Pirms trim dienām par atlabšanu no koronavīrusa paziņoja Turīnas "Juventus" komanda, kurā arī tika konstatēts pirmais saslimšanas gadījums A sērijā. Neilgi pēc tam FIGC paziņoja, ka sadarbosies ar veselības organizācijām, lai izstrādātu sanitāro protokolu, kas ļautu pēc iespējas drošāk atsākt apturēto sezonu.

Sestdien FIGC jau bija izpildījusi savu "mājasdarbu" un jaunizstrādāto protokolu nodeva veselības ministra Roberto Sperancas un sporta ministra Vinčenco Spadaforas rokās.

Protokols paredz, ka treniņi A sērijā atsāktos 4.maijā, bet pirmie dueļi bez fanu klātbūtnes tiktu aizvadīti trīs vai četras nedēļas vēlāk. Jaunizstrādātie noteikumi paredz striktus ierobežojumus - katras komandas futbolisti, visticamāk, uzturēsies nometnē vai arī tiks izvietoti sanitāros autobusos.

"Maija beigās vai jūnijā ir iespējams atsākt spēles A sērijā," sarunā ar vietējo radio staciju "Radio1" pauda FIGC vadītājs Gabriels Gravina. "Ceru, ka visas komandas varēs spēlēt savos stadionos, tostarp arī ziemeļos esošās komandas. Pretējā gadījumā meklēsim citus variantus."

Viedoklī dalījās arī Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pārstāvis un Itālijas valdības konsultants infektoloģijas jautājumos Valters Ričardi.

"Esam ieteikuši spēles aizvadīt Itālijas vidienē un dienvidos," PVO pārstāvis teica vietējam radio "Punto Nuovo". "Maija sākumā mēs šo situāciju redzēsim skaidrāk."

"Līgā ir dažādi klubi, starp kuriem ne visi spēs atļauties regulāru testēšanu. Tas prasīs milzu finansiālos līdzekļus."

Salīdzinot ar citām vadošajām Eiropas līgām, Itālijas A sērija pagaidām nesaskaras ar pārmērīgi lielām finanšu problēmām, ko gan nevar teikt par zemākiem čempionātiem.

FIGC jau ceturtdien paziņoja, ka pārtrauc sezonu 15 dažādos čempionātos, tostarp arī bērnu un jauniešu vecuma grupās. Iepriekš valstī sezonas jau tika noslēgtas basketbolā, volejbolā un regbijā.

Kopumā A sērijā tika konstatēti 16 saslimšanas gadījumi. "Sampdoria" futbola klubā bija septiņi sasirgušie, bet pārējie gadījumi konstatēti "AC Milan", Florences "Fiorentina", Bergamo "Atalanta", "Juventus" un "Verona" klubos.

Itālija valdība pagājušajā nedēļā ārkārtas stāvokli valstī pagarināja līdz 3.maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu