Strēlnieka pārstāvētā Maskavas CSKA atklāj summu, ko zaudējusi Covid-19 pandēmijas dēļ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: vtb-league.com

Krievijas basketbola komanda Maskavas CSKA, kuru šajā sezonā pārstāv arī Jānis Strēlnieks, pandēmijas dēļ šosezon zaudējusi aptuveni 5,5 miljonus eiro, teica kluba prezidents Andrejs Vatutins, vēsta portāls "Eurohoops".

Vatutins par koronavīrusa ietekmi uz komandu un tās finansēm pastāstīja savā "Instagram" kontā.

"Ikviens klubs patlaban cieši zaudējumus, jo nav iespējams iekasēt naudu no pārdotajām biļetēm vai spēļu tiešraižu translācijām," video uzrunā pauda CSKA prezidents. "Mēs pārdodam kluba suvenīrus par niecīgu summu."

"Pašlaik vienīgie CSKA izdevumi būtībā ir darbinieku algas."

Vatutins arī uzsvēra, ka iepriekš visiem Eirolīgas klubiem izdevies vienoties ar spēlētājiem par algu samazināšanu. 

"Jau labu laiku spēlētāju asociācija un līgas vadība vienojās par algu samazināšanu, kā rezultātā neviens Eirolīgas klubs saviem basketbolistiem vai treneriem neizmaksā algas," situāciju skaidroja CSKA pārstāvis. "Visi saprot, ka nekur, visticamāk, netiks izmaksāta līgumos atrunātās summas. Kamēr nav skaidrība par sezonas atlikušo daļu, algas netiks izmaksātas."

Tāpat CSKA prezidents pavēra priekškaru situācijai, kas skar sponsorēšanas jautājumus. "Jau vairākus gadus veiksmīgi sastrādājamies ar aviokompāniju "Aeroflot". Saprotam viņu pašreizējo situāciju, taču ceram, ka sadarbība netiks pārtraukta."

"Esmu reālists un saprotu, ka viņiem mūs turpmāk atbalstīt nebūs viegli. Domāju, ka šī mums būs pēdējā sezona, kad strādājam kopā. Naudas ir pietiekami..."

Sarunas noslēgumā Vatutins arī atklāja, ka komanda šosezon kopumā zaudējusi 450 miljonus rubļu jeb teju 5,5 miljonus eiro. Viņš vēl nesteidzās ar pareģojumiem par kluba nākotni.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ULEB Eirolīgas vadība sezonas atlikušajām spēlēm izsver trīs norises vietas, starp kurām ir arī Lietuvas pilsētas Kauņa un Viļņa.

Eirolīgas izslēgšanas spēlēs no latviešu pārstāvētajām vienībām vieta nodrošināta Rolanda Šmita pārstāvētajai "Barcelona", kā arī Jāņa Strēlnieka Maskavas CSKA. Tāpat izslēgšanas spēļu zonā ir arī Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētā Maskavas apgabalu "Himki".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu