Zināms, kad sāksies jaunā Pasaules kausa sezona biatlonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) sestdien publicējusi gaidāmās sezonas Pasaules kausa kalendāru, kurā pirmais posms paredzēts novembra beigās, vēsta IBU.

IBU sestdien ziņo, ka Pasaules kausa sezona 28. un 29.novembrī sāksies Somijas pilsētā Kontiolahti, kurā noritēja šīs sezonas pēdējais etaps. Tāpat gaidāmajā sezonā būs arī jaunumi, jo Pasaules kausā iekļauta ari supersprinta disciplīna.

Kontiolahti abu dzimumu biatlonisti aizvadīs individuālās un sprinta sacensības. Bažas gan raisa vasaras biatlona pasaules čempionāta norise Vācijā. Šīs sacensības ir paredzētas no 20. līdz 23.augustam, taču Vācijas valdība jau iepriekš paziņoja, ka masu pulcēšanās valstī būs aizliegta līdz pat augusta beigām.

Sezonas kulminācija gaidāma nākamā gada februārī, kad planētas labākie biatlonisti Pokļukā spēkosies pasaules čempionātā. Pēc tam Pasaules kausa sezona turpināsies Pekinā, kur sportistiem arī būs iespēja iemēģināt 2022.gada Pekinas Olimpiādes trasi.

2021.gada sezonas noslēgums gaidāms martā Oslo.

"Zinām, ka mums būs jābūt elastīgiem. Vajadzības gadījumā veiksmi izmaiņas kalendārā, ja to ieteiks darīt Pasaules Veselības organizācija (PVO) un konkrēto valstu noteiktie ierobežojumi cīņā ar Covid-19," pauda IBU ģenerālsekretārs Niklass Karlsons. "Neraugoties uz grūtajiem laikiem, mums tāpat ir jāturpina plānošanas darbi."

Tikmēr pasaules čempionāts vasaras biatlonā Rūpoldingā, iespējams, nenotiks sākotnēji paredzētajā laikā. IBU pavēstīja, ka lielāka skaidrība šajā jautājumā būs maijā, kad, iespējams, arī tiks pārceltas meistarsacīkstes.

Jau ziņots, ka 2020./2021.gada sezonas IBU Junioru kausa posms Madonā paredzēts no 1. līdz 7.februārim. Tās vienlaicīgi būs arī Eiropas junioru meistarsacīkstes.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā bija astoņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notika Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

Par kopvērtējuma uzvarētāju un Lielā kristāla globusa ieguvēju tika kronēts norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, savukārt leģendārais francūzis Martēns Furkads pēc pēdējā posma Kontiolahti paziņoja par karjeras beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu