"Roma" futbolisti un treneris atsakās no atlikušās sezonas algas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Paulu Fonseka
Paulu Fonseka Foto: EPA/Scanpix

Itālijas futbola čempionāta kluba "Roma" spēlētāji un treneris Paulu Fonseka ir vienojušies atlikušo sezonas daļu aizvadīt bez samaksas, lai palīdzētu kluba finansēm koronavīrusa pandēmijas laikā, svētdien paziņoja A sērijas vienība.

Darījums nozīmē, ka spēlētāji, portugāļu speciālists Fonseka un viņa treneru personāls atteiksies no algas par martu, aprīli, maiju un jūniju, lai gan "Roma" paziņoja, ka gadījumā, ja pašreizējās sacensības tiks pabeigtas, panākta vienošanās par "stimulēšanas plānu, kas paredz izmaksas par noteiktu sportisko mērķu sasniegšanu".

Tāpat vienošanās paredz arī "kolektīvi maksāt starpību", lai nodrošinātu, ka darbinieki, kuriem ir piemērota daļēja bezdarba shēma, saņemtu algu parastajā apmērā, piebilsts kluba paziņojumā.

"Kapteinis Edins Džeko, visi spēlētāji un Paulu ir nodemonstrējuši, ka viņi saprot, par ko iestājas šis klubs, un mēs arī pateicamies viņiem visiem par lielisko žestu pret šī kluba darbiniekiem," sacīja izpilddirektors Gvido Fienga.

Itālijā vairāk nekā 23 000 cilvēku ir miruši koronavīrusa dēļ, valstij ieņemot otro vietu aiz ASV, un visu organizēto sporta veidu darbība ir apturēta kopš 9.marta.

Itālijas Futbola federācija (FIGC) ir paziņojusi, ka vēlas, lai sezona tiktu pabeigta pēc Covid-19 izolācijas perioda beigām, kas Itālijā pašlaik paredzēts 4.maijā.

Šā mēneša sākumā A sērijas klubi vienbalsīgi vienojās samazināt spēlētāju, treneru un personāla algas, izņemot Turīnas "Juventus", kuri jau bija vienojušies ar saviem spēlētājiem.

Katram klubam būs jāpiekrīt atteikties no divu līdz četru mēnešu algas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu