Baltkrievi bruņojas nākamajam PČ: vēl vienam kanādietim piešķirta pilsonība

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Denijs Teilors.
Denijs Teilors. Foto: https://hcdinamo.by/

Gatavojoties 2021. gadā Minskā un Rīgā gaidāmajam pasaules čempionātam hokejā, Baltkrievijas pilsonība piešķirta vēl vienam kanādietim, ziņo portāli "pressball.by" un "allhockey.ru".

Šoreiz par Baltkrievijas pilsoni esot kļuvis kanādiešu vārtsargs Denijs Teilors, kurš divas sezonas pārstāvējis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Minskas "Dinamo".

Par Teilora naturalizēšanu publiski paziņoja viņa sāncensis par vietu "Dinamo" vārtos aizvadītajā sezonā zviedrs Jūnass Enrūts.

"Denijs Teilors ir pieņēmis Baltkrievijas pilsonību. Pie viņiem nākamsezon notiks pasaules čempionāts, tāpēc vēlas piesaistīt pēc iespējas vairāk konkurētspējīgu spēlētāju," Enrūta teikto citē Krievijas medijs.

Interesanti, ka 33 gadus vecajam vārtsargam Teiloram līdz šim jau bija divas pases - Kanādas un Lielbritānijas.

Minskas "Dinamo" direktors Dmitrijs Baskovs gan Baltkrievijas medijos izteicies, ka Teilors vēl nav ticis pie Baltkrievijas pases, bet to vēloties. Līdzīga vēlme esot vēl vairākiem "Dinamo" leģionāriem.

Baltkrievi jau kopš 2013. gada aktīvi naturalizē ārzemju hokejistus. Līdz šim Baltkrievijas pases ieguvuši un izlasē spēlējuši vārtsargs Kevins Lalands, aizsargs Niks Beilens, uzbrucēji Džefs Plets un Šārls Linglē, kā arī citi.

2021. gada pasaules čempionāts notiks Minskā un Rīgā no 7. līdz 23. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu