Rally Liepāja pārcelts uz jūlija vidu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rally Liepāja
Rally Liepāja Foto: www.fiaerc.com

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Eiropas rallija čempionāta kalendārā iekļautais "Rally Liepāja", kas sākotnēji bija paredzēts 29.- 31.maijā, Covid-19 pandēmijas dēļ pārcelts uz 10.- 12.jūliju, ziņo sacensību organizatori.

Izmaiņas saistītas ar Covid-19 pandēmijas rezultātā Latvijā un ārvalstīs noteiktajiem ierobežojumiem un ieteikumiem sabiedrības veselības nodrošināšanai. Globālo norišu rezultātā norises laiks mainīts jau pusei no šogad paredzētajiem Eiropas čempionāta posmiem, tai skaitā sacensībām Portugālē, Spānijā un Kiprā.

"Jau savlaicīgi, pirms pāris nedēļām, uzsākām sarunas ar "Eurosport Events", FIA, kā arī rallija pilsētām Liepāju un Talsiem, lai kopīgi rastu visām pusē iespējami labāko risinājumu situācijā, ja ralliju nāktos pārcelt uz vēlāku laiku," rallija pārcelšanu komentē "Rally Liepāja" direktors Raimonds Strokšs.

Foto: www.fiaerc.com

"Skatot pilsētās plānoto pasākumu kalendārus, ņemot vērā citu Eiropas rallija čempionāta posmu norises laikus, komandu loģistiku un iespējas sagatavot sporta automašīnas startam sacensībās, šie datumi jūlijā ir šobrīd vienīgā iespējamā alternatīva, kad plānot sacensību norisi Latvijā," viņš piebilst.

Pārceļot sacensības uz jūlija otro nedēļu, FIA Eiropas rallija čempionātā tas pašlaik ir plānots kā otrais posms, sacensības uzsākot no 26. līdz 28.jūnijam Polijā.

Lai posms Latvijā jūlijā notiktu, vēl nepieciešams saņemt FIA apstiprinājumu.

Pavisam Eiropas čempionātā plānoti astoņi posmi, no kuriem pēdējais varētu noritēt decembrī Spānijā, Kanāriju salās.

"Rally Liepāja" šogad ir arī vienīgās Latvijā paredzētās nacionālā čempionāta sacensības, rallija ietvaros aizvadot divus pirmos posmus. Augusta vidū plānota viena posma norise Lietuvā, bet augusta beigās - Igaunijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu