Volejboliste Levinska: Piedāvājumu no ASV augstskolām bija daudz (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Marta Kamēlija Levinska.
Marta Kamēlija Levinska. Foto: https://www.facebook.com/Volejbolskola/

Talantīgajai Latvijas volejbolistei Martai Kamēlijai Levinskai bija ļoti daudz piedāvājumu no ASV augstskolu komandām, tāpēc izvēlēties vienu esot bijis ļoti grūti.

Levinska karjeru turpinās Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), pārstāvot Arizonas Štata universitātes komandu "Sun Devils", otrdien pavēstīja vienība.

Vēl gada sākumā Levinska nebija izlēmusi, vai turpināt karjeru ASV. Tikusi apsvērta iespēja palikt Eiropā, bet sportiste tomēr nolēmusi doties uz visu iespēju zemi Ameriku.

"Kaut kad gada sākumā mani uzrunāja vairāki "Elite volleyball" aģenti. Tad vēl nebiju izlēmusi par labu studijām ASV. Aģenti mani iepazīstināja ar Amerikas universitāšu ceļu, palīdzēja izveidot atbilstošu CV, lai turienes augstskolas var mani uzrunāt," sarunā ar portālu TVNET sacīja Levinska.

"Mani pie sevis aicināja diezgan daudz universitāšu. Bija grūti izvēlēties. Sākotnēji atlasīju trīs, manuprāt, labākos piedāvājumus, kur vēlētos braukt. Uz šīm trijām skolām biju plānojusi braukt apskatē klātienē, bet koronavīrusa pandēmijas dēļ tas nenotika. Bija jāpieņem lēmums, balstoties uz pieejamo informāciju internetā."

Arizonas Štata universitātes komanda esot ļoti spēcīga, jo spēlē NCAA "Pac-12" konferencē, kas ir vadošā čempionātā. Arī akadēmiski šī skola ir ļoti augstā līmenī, uzsvēra Levinska.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Do what you love❤?

A post shared by Marta Kamēlija Levinska (@martalevinska) on

Talantīgajai sportistei esot piešķirta maksimālā stipendija, kas sedz visu mācību maksu. NCAA praksē izmanto pilnās un daļējās stipendijas.

"Tur viss ir ļoti attīstīts, ļoti labi dzīvošanas apstākļi. Viss tiek nodrošināts. Tikai jāmācās un jāspēlē. Par ēdināšanu, apģērbu un dzīvošanu ir padomāts. Domāju, ka tas arī ir tas, ar ko liela daļa universitāšu piesaista studentus," analizēja volejboliste.

Pagaidām Levinskai nav skaidrības, kad viņa varēs doties uz ASV, lai pievienotos augstskolas komanda. Sezonai jāsākas augustā, bet koronavīrusa pandēmija varētu ieviest korekcijas arī NCAA plānos. Latvijas volejbolistei ASV paredzēts ierasties jūlijā, bet arī tas vēl var mainīties.

Šobrīd Levinska gaida ārkārtas stāvokļa atcelšanu Latvijā, lai varētu pabeigt 12. klasi un iegūt atestātu. Mācības attālināti viņai problēmas nesagādājot, bet grūtības ir ar fiziskās formas un volejbola izjūtu saglabāšanu.

18 gadus vecā Levinska šā gada sākumā palīdzēja "Rīgas Volejbola skolas" meiteņu komandai triumfēt Baltijas Sieviešu volejbola līgā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu