Londonas vienība vēlas pierādīt, ka ir vecākais futbola klubs pasaulē (222)

CopyDraugiem X Whatsapp
"Crystal Palace" vienības vēsturiskais spēļu krekls.
"Crystal Palace" vienības vēsturiskais spēļu krekls. Foto: https://www.cpfc.co.uk/

Anglijas futbola premjerlīgas komanda Londonas "Crystal Palace" lūkos pierādīt, ka ir vecākais profesionālais klubs pasaulē.

Šobrīd par vecāko profesionālo klubu pasaulē tiek uzskatīts Notingemas "Notts County", kas dibināts 1862.gadā un šobrīd spēlē Anglijas pēc spēka piektajā līgā.

Tiesa, rakstnieks Pīters Manings, kurš pēta "Crystal Palace" vēsturi, cenšas pierādīt, ka Londonas vienība dibināta gadu ātrāk par "Notts County". 

Viņš atradis tiešus pierādījumus, ka "Crystal Palace" pirmsākumi meklējami 1861.gadā, kad dibināts amatieru futbola un kriketa klubs ar tādu pašu nosaukumu. Saikne rodama "Crystal Palace Company", kurai piederējuši abi klubi.

"Bez "Crystal Palace" un "Crystal Palace Company" nebūtu mūsdienu futbola kluba "Crystal Palace". Tas visu laiku ir bijis viens klubs un daļa no "Crystal Palace Company" biznesa. Tā kā kluba dibināšana meklējama 1861.gadā, tad to var uzskatīt par vecāko profesionālo klubu pasaulē," stāsta Manings.

Gandarīts par šādu apgalvojumu ir arī "Crystal Palace" vadītājs Stīvs Perišs.

"Kā "Crystal Palace" ilggadējas atbalstītājs jūtos gandarīts, jo atrasts leģitīms arguments tam, ka esam ilgāk eksistējošais profesionālais klubs. Bijām klāt Anglijas Futbola asociācijas (FA) pirmajā sanāksmē un mūsu vēsturē sniedzas tālajā 1861.gadā," uzsver Perišs.

"Crystal Palace" ne reizi nav kļuvusi par Anglijas čempioni, labāko rezultātu sasniedzot 1991.gadā, kad tika izcīnīta trešā vieta. Gadsimta sākumā šo komandu pārstāvēja Latvijas izlases bijušais vārtsargs Aleksandrs Koliņko un pussargs Andrejs Rubins.

Savukārt par visvecāko amatieru klubu pasaulē tiek uzskatīts "Sheffield", kas spēlē Anglijas Ziemeļu premjerlīgas Dienvidaustrumu divīzijā.

Komentāri (222)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu