FHR goda viceprezidents par Hārtliju: Kaitina, kad cilvēki par melnu runā balti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs
Bobs Hārtlijs Foto: hawk.ru

Krievijas Hokeja federācijas (FHR) goda viceprezidents Jurijs Karandins kritizējis Latvijas izlases galveno treneri Bobu Hārtliju, kurš iepriekšējās divas sezonas vadījis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Omskas "Avangard". 

"Avangard" pagājušās sezonas Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā piekāpās Ufas "Salavat Julajev" vienībai, bet regulārajā čempionātā 62 mačos guva 37 uzvaras, kas Austrumu konferences kopvērtējumā deva trešo vietu. 

"Pie mums, Sibīrijā, labi pazīst Maksimu Sušinski un Jevgeņiju Haceju, kuri ilgus gadus spēlēja "Avangard" komandā un atnesa Omskai trofejas. Treneris Hārtlijs, lai arī 2019. gadā aizveda komandu līdz finālam, šajā reģionā paliks svešinieks, otrajā plānā. Un tas atspoguļojas "Avangard" līdzjutēju uztverē visas sezonas laikā," savu viedokli "russia-hockey.ru" pauda Karandins.

Pagājušās sezonas sākumā "Avangard" komandu nomocīja daudzie savainojumi. Vienubrīd spēlēt vienlaicīgi nevarēja Sergejs Širokovs, Aleksejs Jemeļins, Kodijs Fransons, Deniss Zernovs, Artjoms Manukjans un citi spēlētāji. 

Karandins jau iepriekš kritizējis Hārtliju, kurš 2001. gadā aizveda Kolorado "Avalanche" līdz uzvarai Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas čempiontitulam.

Nesen Omskas "Avangard" valde izvērtēja komandas sniegumu 2019./2020. gada sezonā un to atzina par neveiksmīgu. Kluba prezidentam Sušinskim tika dots rīkojums pēc iespējas ātrāk iesniegt priekšlikumus par nepieciešamajiem uzlabojumiem. 

"Man ir grūti novērtēt "Avangard" komandas iepriekšējās sezonas sastāva selekciju. Bet es redzēju, ka Hārtlijam sezonas laikā pievienojas jauni spēlētāji. Divas trešdaļas KHL treneru sapņo atrasties viņa vietā. Visa turnīra laikā komandā regulāri bija traumēti spēlētāji, kas norāda uz viņa vasaras treniņu zemo kvalitāti, un izslēgšanas spēlēs komanda ātri izkrita. Visvairāk kaitina, kad cilvēki par melnu runā balti. Īpaši tad, ja šie cilvēki ir iebraucēji, kuriem pēc definīcijas būtu jābūt labākiem par vietējiem profesionāļiem," sacīja Karandins.

Karandins ir bijušais tiesnesis. Viņš iepriekš neslēpa, ka ir padomju hokeja treneru skolas piekritējs, kas viņaprāt bijusi viena no labākajām pasaulē.

Iepriekšējā sezonā "Avangard" komanda aizkļuva līdz Gagarina kausa izcīņas finālam, kurā 0-4 piekāpās Maskavas CSKA. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu