Liepiņš un Skujiņš startēs zvaigžņotajā Šveices digitālajā tūrē

CopyDraugiem X Whatsapp
Emīls Liepiņš
Emīls Liepiņš Foto: Trek - Segafredo komandas arhīvs

No trešdienas līdz svētdienai platformā “Rouwy” notiks līdz šim dalībnieku ziņā zvaigžņotākās šosejas e-riteņbraukšanas sacensības – Šveices tūre. Ceturtdien 46 kilometru garajā līdzenuma distancē sacentīsies “Trek – Segafredo” komandas latviešu sprinteris Emīls Liepiņš, kamēr sestdien Emīls un Toms Skujiņš būs dalībnieku vidū 36,8 kilometru garajā un pauguriem bagātajā distancē.

Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) informējusi, ka UCI līmeņa sacensības pasaulē nevarēs sākties ātrāk kā 1. jūlijā. Tikmēr pasaules tūres pirmie velobraucieni nenotiks ātrāk kā 1. augustā. Sacensību rīkotāji, komandas un profesionālie sportisti šajā laikā meklē dažādus radošus veidus, kā pavadīt šo dīkstāves laiku bez sacensībām ārā. 

Jau trešdienas pievakarē ar pirmajām sacensībām sāksies Šveices digitālās tūres sacensības populārajā “Rouwy” platformā. Tajās piedalīsies 16 pasaules tūres un divas pro kontinentālās komandas, kā arī Šveices Nacionālā izlase. Dalībnieku sastāvs gaidāms ļoti zvaigžņots. Uz starta redzēsim visu trīs grandtūru kopvērtējuma uzvarētāju Vinčenzo Nibali, kā arī tādus titulētus vīrus kā Žiljēnu Alafilipu, Primožu Rogliču, Maksimilianu Šahmanu, pašreizējo pasaules čempionu Madsu Pedersenu, olimpisko čempionu Gregu van Avermātu, īru riteņbraukšanas zvaigzni Semu Benetu un citus.

Prestižajās e-riteņbraukšanas sacensībās būs iespēja sekot līdzi un atbalstīt arī Latvijas braucējus. “Trek – Segafredo” komandas sastāvā iekļauti Emīls Liepiņš un Toms Skujiņš. Emīlam, atrodoties Latvijā, ir iespēja velo treniņus aizvadīt ārā, turpretī Tomam, kurš mitinās Spānijā, braukšanas treniņi paiet mājās vai labākajā gadījumā uz mājas balkona.

Emīls Šveices digitālajā tūrē startēs divas dienas – ceturtdien un sestdien. Tikmēr Toms pievienosies Emīlam sestdienas sacensībās. Abas šīs dienas starts tiks dots pulksten 18:10 pēc Latvijas laika.

Katrs no sportistiem sacensību laikā atradīsies savās mājās uz velotrenažiera, tomēr sacensību elementu tiešsaistē ļaus baudīt “Rouwy” digitālā platforma. Lai sacensības ritētu pēc iespējas godīgāk, katram sportistam būs organizatoriem jānorāda savs svars.

Ceturtdien gaidāms līdzenuma posms, kura garums sasniegs 46 kilometrus. Tikmēr sestdien būs jāpievar 36,8 kilometru gara distance ar virkni pauguru tajā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu