O'Nīls atkāpjas no Ziemeļīrijas izlases galvenā trenera amata (314)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Maikls O'Nīls
Maikls O'Nīls Foto: Reuters/ScanPix

Maikls O'Nīls pēc deviņu gadu darba atkāpies no Ziemeļīrijas futbola izlases galvenā trenera amata, ziņo Īru futbola asociācija (IFA). 

Pērnā gada novembra sākumā 50 gadus vecais O'Nīls paziņoja, ka pēc 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla pametīs savu posteni.

Ziemeļīrija iekļuva kvalifikācijas kārtā, taču martā paredzētie mači tika pārcelti uz nenoteiktu laiku, bet finālturnīrs - uz nākamo gadu. O'Nīls, kurš rudenī noslēdza trīsarpus gadu līgumu ar Anglijas pēc spēka otrās līgas jeb "Championship" komandu Stoukas "City", uzsver, ka nākamajam izlases trenerim būs vajadzīgs laiks komandas iepazīšanai, tāpēc nolēmis atstāt amatu kā to paredzēja novembrī noslēgtā vienošanās.

O'Nīls Ziemeļīrijas izlases grožus pārņēma 2011.gadā, valstsvienībai pakāpeniski uzlabojot savu sniegumu un pirmo reizi 30 gadu laikā iekļūstot kādā no finālturnīriem. Ziemeļīrija spēlēja 2016.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kur sasniedza astotdaļfinālu.

Tāpat Ziemeļīrija cīnījās par vietu 2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, bet pārspēlēs piekāpās Šveicei.

Pirms kļūšanas par Ziemeļīrijas izlases galveno treneri O'Nīls vadīja Īrijas komandu Šemrokas "Rovers" un Skotijas vienību Brečinas "City".

Futbolista karjeras laikā bijušais pussargs Ziemeļīrijas izlasē aizvadīja 31 spēli, kurā guva četrus vārtus.

Komentāri (314)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu