Pasaules čempionāts snūkerā pārcelts uz vasaras izskaņu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: PAUL ELLIS / AFP

Aprīlī un maijā paredzētais pasaules čempionāts snūkerā šogad notiks 31.jūlijā Šefīldas teātra telpās, vēsta Lielbritānijas raidorganizācija BBC.

Pasaules čempionāta norise sākotnēji bija paredzēta no 18.aprīļa līdz 4.maijam, taču jau 20.martā tā norise tika pārcelta uz nenoteiktu laiku.

Ceturtdien noskaidrojies, ka meistarsacīkstes norisināsies 31.jūlijā Šefīldas "Crucible" teātrī. Sacensības paredzētas 17 dienas un tās tiešraidē pārraidīs BBC.

Pasaules snūkera tūres (WST) valdes loceklis Berijs Hērns norādīja, ka sacensībās skatītāju pulks būs tik liels, cik to atļaus valdības noteiktie ierobežojumi konkrētajā laika posmā.

Hērns gan neslēpa, ka vēlētos pasaules čempionātā redzēt pilnu zāli. Šefīldas teātrī ietilpst 1000 cilvēku.

Gadījumā, ja šā brīža plānos nāksies ieviest korekcijas, paredzams, ka sacensības varētu notikt bez skatītājiem, bet sliktākajā gadījumā, čempionāts vēlreiz tiktu pārcelts.

"Esam gandarīti paziņot jaunos norises datumus čempionātam, kas ik gadu pie televīzijas ekrāniem pulcē teju 500 miljonus cilvēku," teica Hērns. "Pasaules patlaban piedzīvo grūtus laikus, taču "dzīvā" sporta translēšana televīzijā cilvēkiem varētu dot emocionālu pacēlumu."

"Vēlamies, lai spēlētāji redz, ka cenšamies atgriezt tūri tās vecajās sliedēs. Sacensības notiks brīdī, kad valdība dos zaļo gaismu."

Čempionāta norise arī palīdzētu spēlētājiem izvairīties no pamatīgām finanšu grūtībām. "Vairums no snūkera spēlētājiem ir pašnodarbinātie, tāpēc šī būs iespēja nopelnīt," skaidroja Hērns.

Pasaules čempionātā vietu sev jau garantējuši pirmie 16 ranga spēlētāji, bet vēl 16 savu iespēju nopelnīs pārvarot kvalifikācijas turnīru, kura norises laiks vēl nav zināms. 

Fināls paredzēts 15.augustā. Uzvarētājs balvā saņems 500 000 britu sterliņu mārciņu (572 000 eiro). Pērn par pasaules čempionu tika kronēts Lielbritānijas sportists Džads Tramps, kurš finālā pieveica Džonu Higinsu no Skotijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu