UEFA futbola klubiem izmaksās 70 miljonus eiro

CopyDraugiem X Whatsapp
UEFA logo.
UEFA logo. Foto: uefa.com

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) nekavējoties veiks 70 miljonus eiro lielu maksājumu, kas tiks sadalīts vairākās daļās un paredzēts visiem klubiem, kuru spēlētāji piedalījušies nacionālo izlašu spēlēs, tostarp arī Nāciju kausā.

UEFA pavēstīja, ka maksājumi, kuru kopējā summa budžetā ieplānota līdz 70 miljoniem eiro, nonāks to klubu rīcībā, kuri ir organizācijas biedri un palaida savus spēlētājus uz 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, kā arī Nāciju kausa dueļiem laika posmā no 2018. līdz 2020.gadam.

Šādu atbalstu komandām bija paredzēts sniegt pēc martā plānotajām Eirokausu izslēgšanas spēlēm, taču, ņemot vērā pandēmijas radītās sekas, atbalstu nolemts piešķirt jau tagad. Par šādu soli iestājās UEFA Izpildkomiteja.

UEFA atklāja, ka kopumā uz atbalstu var cerēt 55 asociācijas biedru 676 klubi. Summas variēs no 3200 līdz pat 630 000 eiro.

Tāpat UEFA Izpildkomiteja vēl lems par valstu čempionātu sezonas noslēguma scenārijiem, kas lielā mērā arī ietekmēs Čempionu un Eiropas līgas turnīrus. Arī šie abi turnīri patlaban ir apturēti uz nenoteiktu laiku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu