Volejbolists Ozoliņš izlases vasaru gaida Ropažos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas volejbola izlases otrā tempa uzbrucējs Atvars Ozoliņš pēc sezonas pārtraukšanas Itālijas trešajā līgā ir atgriezies Latvijā pie ģimenes, izgājis karantīnu koronovīrusa dēļ un cer drīz uzsākt treniņus izlases rindās, piektdien ziņoja Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Sezonu Ozoliņš aizvadīja Itālijas trešās līgas klubā Fano "Gibam". Koronavīrusa epidēmijas dēļ Itālijā sezona viņam beidzās pēc 19 no 22 ieplānotajām pamatturnīra spēlēm. Kad čempionāts tika pārtraukts, "Gibam" ar 25 punktiem ieņēma astoto vietu turnīra tabulā. No Fano pilsētas sportistiem neviens nesaslima, taču kluba prezidenta ģimenē bija saslimšanas gadījums ar vīrusu, stāsta volejbolists.

"Līgā gatavojāmies spēlei savā laukumā, un to tikai pāris stundas pirms mača atcēla," par sezonas beigām saka Latvijas volejbolists. "Bija jāspēlē pret Brugerio "Gamma Chimica" vienību, kura bāzēta blakus Milānai. Un tajā komandā bija viens inficēts volejbolists. Līdz ar to spēli atcēla."

Pēc pamatturnīra beigām vēl bija paredzētas spēles par iekļūšanu Itālijas pēc spēka otrajā līgā vai par tiesībām saglabāt vietu līgā, kurās, visticamāk, būtu jāpiedalās arī Fano klubam, taču tās atcēla.

"Jau pēc atbraukšanas uz Latviju otrajā karantīnas dienā mums bija pēdējais komandas zvans, un menedžeris paziņoja, ka sezona ir beigusies oficiāli," stāsta Latvijas pārstāvis Itālijā, kuram līgums ar komandu ir spēkā vēl līdz maija beigām. "Ieņēmām savā grupā astoto vietu turnīra tabulā. Vai saglabājam vietu A3 līgā, nav zināms."

Mājās volejbolists devās ar vilcienu no Fano līdz Boloņai, tālāk ar lidmašīnu - līdz Romai. Nakts tika pavadīta Romā, un nākamajā dienā notika lidojums uz Frankfurti, tad - uz Tallinu. No turienes ar vilcienu Atvars atbrauca līdz Valgai un robežu šķērsoja kājām. Valkas pusē jau gaidīja mašīna, lai vestu uz mājām, kur viņš arī nokļuva 3.aprīlī agri no rīta.

Šobrīd klubam notiek pārrunas ar spēlētāju aģentiem par maksājamajām summām, bet "visticamāk kādus procentus no algas "griezīs" nost, ko es arī saprotu".

Volejbolists labprāt vēl spēlētu gan šajā vietā, gan atgrieztos Itālijas volejbolā. "Itālija ir volejbola lielvalsts. Turklāt ir forši laika apstākļi, daudz saules. Itālijā ir draudzīgi cilvēki," pāris simpātiju iemeslus atklāj sportists.

Ozoliņš dzīvoja nelielā kūrortpilsētiņā Fano ar skaistiem moliem un akmeņainu pludmali, kurā tūrisma sezonā dzīve sita augstu vilni gan promenādē, gan restorānos. Tāpat arī līdz Alpiem nebija tālu, un kopā ar draudzeni Anitu tika iekarota arī viena tūkstoš metru augstumā virs jūras līmeņa esoša augstiene.

Ārkārtējās situācijas laikā volejbolists ir gana sēdējis dzīvoklī un bilst, ka, lai arī vingrojis, tagad jāsāk kustēties aktīvāk, lai atgūtu sportisko formu. "Laukos", tas ir ģimenes apartamentos Ropažos gan ir vairāk iespēju kustēties un vingrinājumus dažādot pretstatā Itālijai, kur "Eiropas koronavīrusa rezidences" apstākļos un 60 000 iedzīvotāju apdzīvotā pilsētā īpaši izvērsties nevar.

Brīvā laika bija vairāk, un tā pietika gan grāmatu lasīšanai, gan datorspēlēm, lai vienatnē aizpildītu dienu.

Asa sižeta datorspēles tiešsaistē Ozoliņam izdevās uzspēlēt arī kopā ar hokejistu Miku Indraši, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja KHL klubu Maskavas "Dinamo". "Spēlējām vienā komandā, un mums diezgan labi veicās. Pretinieku mums nebija," stāsta volejbolists.

Ozoliņš Latvijas izlasē brīvā brīdī biežāk par citiem ir redzēts ar grāmatu rokā. Arī tagad epidēmijas laikā pieveikti trīs sējumi. "Ironiski, ka pirms tam, kad koronavīrusa epidēmija sākās, izlasīju Albēra Kamī "Mēri", tā kā apmēram jau biju sagatavots situācijai," uz sakritību norāda Atvars.

No pēdējā laikā lasītā viņš citiem iesaka pieveikt Juvāla Noasa Harari darbu "Sapiensi, Armanda Pučes grāmatu par hokejistu Viktoru Hatuļevu "Klients [ficus]", kā arī Jū Nesbē kriminālromānu - detektīvu "Makbets", kas tapis pēc Šekspīra romāna motīviem, notikumiem norisinoties mūsdienās. 

Par nākamo sezonu vēl pagaidām nekas nav zināms. "Prioritāte būs attīstīt sevi un meklēt tam labāko variantu," saka otrā tempa uzbrucējs. "Vēlams, ka tieku laukumā, vēl labāk, ja tas notiek labā komandā un laba trenera vadībā."

Pagaidām koronavīrusa dēļ skaidrības nav arī par Latvijas izlases darbiem vasarā. "Izlases menedžeris Arturs Vitkovskis izklāstīja divus variantus izlases darbam," stāsta Atvars. "Tas, protams, būs atkarīgs no apkārtējās situācijas, bet kaut kāds plāns vismaz ir. Attiecīgi arī rīkosimies. Ja Latvijas valdība atļaus slēgtas sporta nometnes, jūlijā trenēsimies pierastā režīmā, ja nē, tad būs individuālas programmas, pēc kurām mēģināsim sagatavoties."

"Sešos mačos Eiropas čempionāta kvalifikācijā būs trīs uzvaras un trīs skaisti zaudējumi, kad vairs nekas neizšķirsies," joko volejbolists. "Tas būs beigās, piemēram, pret Kipru, kad laukumā laidīs mani un citus jaunos."

"Viss būs atkarīgs tikai un vienīgi no mums pašiem," panākumu cēloni pašos saskata Ozoliņš, kuram šī 21 gada vecumā būs trešā sezona Latvijas valstsvienībā. "Kurš labāk sagatavosies, tas uzvarēs."

Šī volejbolistam bija otrā sezona ārvalstīs. Iepriekšējo viņš Latvijas izlases galvenā trenera igauņu speciālista Avo Kēla vadībā nospēlēja Baltijas valstu līgā, "Credit24" meistarlīgā dodoties laukumā "Parnu" vienības rindās.

Uz Igauniju volejbolists devās no Murjāņu vienības OC "Limbaži"/MSĢ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu