Vācu šķēpmetējs Rēlers: Man sports bez skatītājiem nav sacensības

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas šķēpmetējs Tomass Rēlers pauda sarūgtinājumu par šā gada Eiropas čempionāta atcelšanu koronavīrusa krīzes dēļ, taču izteica sapratni, ka nevarēs aizstāvēt čempiona titulu pēc tam, kad organizatori atcēla Eiropas čempionātu vieglatlētikā Parīzē, kam bija jānotiek šī gada augustā, sportists piektdien teica aģentūrai DPA.

Eiropas vieglatlētikas asociācijas (EA) pagaidu prezidents Dobromirs Karamarinovs, paziņojot par sacensību atcelšanu ceturtdien, to darīja "ar lielu nožēlu", taču teica, ka visu iesaistīto veselībai ir priekšroka.

Notikuma atcelšana "diemžēl bija tikai loģiskas pašreizējās un gaidāmās situācijas sekas Francijā un Eiropā," Rēlers bilda DPA. "Es tiešām labprāt būtu gribējis turpināt projektu ar nosaukumu "Titula aizstāvēšana 2020.gadā"."

28 gadus vecais Rēlers būtu devies uz šā gada Tokijas olimpiskajām spēlēm kā 2016.gada Riodežaneiro spēļu čempions un tāpat kā pārējā vieglatlētikas elite tagad ilgtermiņā lūkojas uz 2021.gadu.

Pēc Eiropas meistarsacīkšu atcelšanas "plāni sezonas otrajai pusei un treniņiem jākoriģē ar domām par 2021.gadu," viņš teica piektdien.

Vieglatlētikas bosi vēl cer izglābt nedaudzas sacensības 2020.gadā, bet tas pieprasa, lai sportisti spētu trenēties un brīvi ceļot, pirms vēl tiek apsvērts, vai līdzjutēji varētu apmeklēt pasākumus, kam Rēlers piešķir izšķirošu nozīmi.

"Es neko negūstu no slēgto durvju pasākumiem," viņš teica, "jo tie faktiski atrodas tālu no sporta definīcijas. Man sports bez skatītājiem nav sacensības."

Rēlers ir pašreizējais olimpiskais un Eiropas čempions, taču citu medaļu pasaules un Eiropas lielākajās sacensībās viņam nav.

Vācieša rekords šķēpmešanā ir 2017.gada maijā Dohā sasniegtie 93,90 metri, kas viņu visu laiku tālāko metēju sarakstā ar jaunās konstrukcijas šķēpu ierindo trešajā vietā.

Latvijas rekordists Vadims Vasiļevskis ar 2007.gadā Tallinā aizmestajiem 90,73 metriem ieņem 15.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu