Skujiņš finišē 11. vietā "Digital Swiss5" tūres ceturtajās sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš (pa labi)
Toms Skujiņš (pa labi) Foto: Trek - Segafredo komandas arhīvs

Latvijas čempions grupas braucienā riteņbraukšanā Toms Skujiņš sestdien finišēja 11. vietā 36,8 kilometru garajās platformā "Rouvy" aizvadītajās prestižās e-riteņbraukšanas tūres "Digital Swiss5" ceturtajās sacensībās, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Sacensībās triumfēja Šveices izlases sportists Stefans Kings (" Groupama-FDJ"), kurš pēdējā trases daļā apsteidza titulēto austrālieti Maiklu Metjūsu no "Sunweb" komandas.

Ceturtajās "Digital Swiss5" tūres sacensībās piedalījās 60 riteņbraucēji. "Trek-Segafredo" sastāvā bez Latvijas čempiona Skujiņa bija Austrālijas braucējs Viljams Klārks un brits Čārlijs Kotermans.

Citu komandu rindās bija tādi vīri kā olimpiskais čempions beļģis Gregs van Avermāts ("CCC"), čehs Zdeņeks Štibars ("Deceuninck-Quick Step"), vācietis Andrē Greipels ("Israel Start-Up Nation") un citi spēcīgi riteņbraucēji.

36,8 kilometru garā distance pagāja ļoti augstā intensitātē. Jau no pirmajiem kilometriem vadībā izvirzījās Metjūss. Titulētais sprinteris spēju iegūt itin solīdu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Otrajā vietā tikmēr nostabilizējās Kings, kurš jau triumfēja ceturtdienas sacensībās. Tikmēr Skujiņš cīnījās par vietu labāko desmitniekā.

Sacensību beigu daļa izvērtās patiesi interesanta un dramatiska, jo Kings īsi pirms finiša panāca un apsteidza Metjūsu. Šveicietis pārsvaru neizlaida no rokām un, "distancē" pavadījis 46 minūtes un trīs sekundes, guva jau otro panākumu "Swiss Digital5" tūrē. Otrā vieta ar septiņu sekunžu atpalicību tika Metjūsam, bet labāko trijnieku 44 sekundes aiz uzvarētāja noslēdza "Ineos" vienības braucējs brits Ītans Heiters. vēl 14 sekundes lēnāks bija un uzreiz aiz labāko trijnieka finišēja van Avermāts.

Skujiņš, kurš šobrīd dzīvo Spānijas pilsētā Žironā, velotreniņus aizvadot tikai uz trenažiera, finišēja 11.vietā, kas bija labākais rezultāts starp "Trek-Segafredo" vīriem.

"Digital Swiss5" ir līdz šim apjomīgākās un dalībnieku sastāva ziņā spēcīgākās e- riteņbraukšanas sacensības. Tās piecu dienu garumā pulcē 16 pasaules tūres, divu profesionālo kontinentālo komandu un Šveices izlases sportistus. Ņemot vērā, ka vienās sacensībās startē ap 60 dalībniekiem, komandas plaši variē ar sastāviem, dodot iespēju sevi apliecināt plašam braucēju lokam.

Tūre tiek rīkota digitālajā platformā "Rouvy". Dalībnieki sacensībās piedalās attālināti no savām dzīvesvietām. Katrā no posmiem tiek veikta kāda daļa no prestižā daudzdienu velobrauciena - Šveices tūres - etapiem. Pie tam sportistiem iespējams sekot līdzi konkurentiem. 

Sportistiem sacensības notiek uz velotrenažieriem, bet fiziskā intensitāte ir visaugstākajā līmenī no pirmā līdz pēdējam sacensību metram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu