Nadals ļoti pesimistisks par pilnvērtīgu sezonas turpinājumu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Rafaels Nadals
Rafaels Nadals Foto: Reuters/ScanPix

Pastāv visai maza iespēja, ka tenisa sezona šogad noritēs puslīdz pilnvērtīgi, svētdien pēc Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) un Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pieņemtā lēmuma atcelt sezonas sākumu līdz 3.augustam pauda pasaules otrā rakete spānis Rafaels Nadals.

ATP un WTA sezona neatsāksies ātrāk par 3.augustu, vēsta spāņu laikraksts "Marca".

ATP un WTA sezona sākotnēji bija apturēta vismaz līdz 7.jūnijam, bet mēneša sākumā termiņš tika pagarināts līdz 13.jūlijam.

"Raugoties no manas perspektīvas, esmu ļoti pesimistisks par iespēju, ka tūre atgriezīsies tās ierastajās sliedēs," pauda Nadals. "Tenisā tev katru nedēļu ir jāceļo, jāpaliek viesnīcās, jāapmeklē dažādas valstis..."

"Pat, ja nolemsim spēlēt pie tukšām tribīnēm, tas nemainu faktu, ka viena posma noorganizēšanai ir nepieciešami lieli cilvēku resursi. Šeit redzu starptautiska mēroga problēmu."

Nadals neslēpa, ka cer uz ierobežojumu mazināšanos, taču uzsvēra arī situācijas nopietnību pasaulē.

"Mums šis pēdējais mēnesis vai pusotrs ir bijis smags. Šis laiks nesis ciešanas vairākiem cilvēkiem. Ceru, ka tas drīz apstāsies, lai vēl vairāk cilvēkiem nebūtu jāzaudē darbs," līdzjūtību pauda slavenais tenisists. "Skumji, kad redzi, ka mirst tik daudzi."

Spānijas tenisists aktīvi iesaistās cīņā ar koronavīrusu. Viņš kopā ar labi zināmo basketbolistu Po Gasolu uzsācis līdzekļu vākšanas kampaņu. Tāpat Nadals kopā ar slavenajiem Rodžeru Federeru un Novaku Džokoviču plāno izveidot atbalsta fondu spēlētājiem, kuri rangā ieņem zemākas pozīcijas.

Koronavīrusa izplatības dēļ aprīļa sākumā tika atcelts šī gada tenisa sezonas "Grand Slam" trešais turnīrs - Vimbldonas čempionāts.

Atklātajā ērā šī būs pirmā reize, kad nenorisināsies prestižais turnīrs. Iepriekšējo reizi tenisisti Vimbldonas kortos neizgāja no 1940. līdz 1945.gadam, kad norisinājās Otrais pasaules karš. Tāpat turnīrs nenotika no 1915. līdz 1918.gadam Pirmā pasaules kara laikā.

Tikmēr sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - no vasaras sākuma pārcelts uz rudeni. Savukārt lēmums par šī gada ASV atklātā čempionāta norisi varētu tikt pieņemts jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu