Artūrs Žagars: Būšu pacietīgs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars Foto: FIBA.com

Lēmums nepiedalīties šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā pieņemts tāpēc, ka pasauli pārņēmusi pandēmija, kā rezultātā notikušas vairākas būtiskas izmaiņas izvēles procedūrā, sarunā ar raidījumu "Rīta panorāma" teica basketbolists Artūrs Žagars.

Žagars nolēmis nepiedalīties arī šī gada draftā, vēsta ASV raidorganizācijas ESPN apskatnieks Džonatans Givonijs.

"Būtiskākais iemesls, kāpēc nepieteicos NBA draftam šogad, - koronavīruss. Šā iemesla dēļ ir apstājies ne tikai basketbols, bet arī visa pasaule," sarunā ar raidījumu "Rīta panorāma" pauda Žagars. "Tāpat šogad nenotiks NBA pirms drafta treniņi, kas man ir ļoti svarīgi, jo tādējādi varētu pierādīt sevi un, iespējams, pakāpties par dažām vietām augstāk."

"Tāpat draftam nepieteicos, jo konsultējos ar aģentiem, kuri ir man apkārt, kā arī ar komandu. Visi kopīgi nolēmām būt pacietīgi, jo NBA draftam varēšu pieteikties arī nākamajos divos gados. Arī pašam šosezon šķita, ka neizdevās tas labākais sniegums, tāpēc būšu pacietīgs."

Talantīgais basketbolists bija pārliecināts, ka nākamā sezona būs krietni labāka. 

"Tagad jau zināšu, ko gaidīt no Spānijas spēcīgākā čempionāta, kas ļauj cerēt, ka uzlabošu savas pozīcijas arī drafta rangā," skaidro Badalonas "Joventut" spēlētājs.

"Citādi jūtos labi. Aizvien esmu Spānijā kopā ar vecākiem. Treniņus aizvadu katru dienu un uzturu sevi formā. Gadījumā, ja atsāksies spēles Spānijas čempionātā, būšu tām gatavs."

Žagars jau pērn atsauca dalību no NBA drafta, kuram viņš varēs pieteikties arī nākamgad, bet 2022.gadā basketbolistu varēs izraudzīties jebkurš klubs līgā.

Iepriekš Ziemeļamerikas mediji mēļoja, ka basketbolists varētu tikt izraudzīts pirmās kārtas beigās vai otrās sākumā.

Žagars šosezon Spānijas spēcīgākajā čempionātā pārstāvēja Badalonas "Joventut" komandu, kuras rindās aizvadīja 21 spēli, vidēji mačā izceļoties ar 2,5 punktiem.

Tāpat Žagars februārī piedzīvoja debiju Latvijas izlases rindās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret Ungāriju. Šajā mačā viņš guva 13 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, par ko vēlāk izpelnījās vietu starp desmit labākajiem jaunajiem basketbolistiem, kuri steidzās palīgā savai valstsvienībai.

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kurucs ir pieteikts 2020.gada NBA draftam, ASV raidorganizācijai ESPN pirmdien teica viņa aģents Artūrs Kalnītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu