NHL smeļas pieredzi no NFL nesen notikušā drafta

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība pastiprināti vēroja pirms trim dienām notikušo Amerikas futbola līgas (NFL) draftu, lai smeltos pieredzi pirms jūnijā gaidāmās jauno spēlētāju izvēles ceremonijas.

"Uzskatu, ka arī mēs varam aizvadīt veiksmīgu draftu attālinātajā tiešsaistē," pauda NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs. "Droši vien ne tieši tādu, kāds tas bija redzams NFL, bet visai līdzīgu."

Tiek uzskatīts, ka šogad notikušais NFL drafts bijis iespaidīgāks nekā iepriekšējos gados, jo līdzjutējiem bija iespēja redzēt jauno spēlētāju un viņu ģimenes emocijas, kad tika nosaukts futbolista vārds. Tāpat ikdienišķos apstākļos bija redzami arī komandu ģenerālmenedžeri.

NHL drafts ir paredzēts 26. un 27.jūnijā Monreālas pilsētā, bet pastāv iespēja, ka jaunie spēlētāji tiks izvēlēti ātrāk.

"Izskatām iespēju draftu pārcelt uz agrākiem jūnija datumiem," teica Deilijs. Viņš gan vēl nezināja teikt vai drafta formāts tiks mainīts vai paliks tāds pats. 

Ja drafta ceremonija notiks pirms sezonas atsākšanas, paredzams, ka komandām tiks piešķirti procentpunkti, pēc kuriem arī tiks sadalītas izvēles iespējas. Ierasti drafta pirmajā dienā noris pirmā kārta, kurā tiek izraudzīti 30 hokejisti, bet nākamajā dienā komandas veic izvēles vēl sešās kārtās (kopumā septiņas).

NHL vadība draftu vēlas aizvadīt pirms rudens, lai nesarežģītu jauno spēlētāju sagatavošanos gaidāmajai sezonai.

Paredzams, ka starp komandām, kuras neiegūs lielu skaitu procentpunktu, būs arī Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kā arī Otavas "Senators", kurā savas prasmes spodrina Rūdolfs Balcers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu