Artūrs Kurucs nosauc divas NBA komandas, kas izrādījušas interesi par viņu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Kurucs
Artūrs Kurucs Foto: Zane Bitere/LETA

Perspektīvais basketbolists Artūrs Kurucs intervijā Latvijas Basketbol savienības raidījumā "Basketstudija 2+1" nosaucis divas komandas, kas pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju drafta izrādījušas par viņu interesi.

Pagājušajā nedēļā tika paziņots, ka Artūrs Kurucs pieteicies 2020. gada NBA draftam. 20 gads vecais basketbolists šosezon pārstāvēja "VEF Rīga" komandu, turklāt bija viens no tās līderiem.

FIBA Čempionu līgā "VEF Rīga" sastāvā Artūrs Kurucs aizvadīja visas 14 grupu turnīra spēles, vidēji spēlēja 30,3 minūtes un guva 10,6 punktus.

Savukārt "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) turnīrā 25 mačos Artūrs Kurucs vidēji 26,4 minūtēs iemeta 14,4 punktus.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ šogad NBA drafta kandidātiem nebūs iespējams klātienē komandu pārstāvjiem speciālajos treniņos apliecināt savu varējumu.

"Ir zināms, ka treniņi noteikti nebūs. Visas robežas ir ciet, spēlētāji nekur nelidos. Notiks vienīgi intervijas neklātienē. Tikai tā varēs redzēt, cik ļoti komandas ir ieinteresētas," teica Artūrs Kurucs, kura brālis Rodions pārstāv NBA klubu Bruklinas "Nets".

2020. gada NBA jauno spēlētāju drafts paredzēts 25. jūnijā.

"Šogad draftā liela loma būs aģentiem - kā viņi darīs savu darbu, kā viņi savu spēlētāju varēs parādīt no labākās puses. Spēlētājiem šogad nav iespēju parādīt sevi laukumā, braucot uz treniņiem," piebilda Latvijas basketbolists.

NBA komandu pārstāvji šosezon vairākkārt arī klātienē bijuši skatīties Artūru Kurucu spēlējam "VEF Rīga" sastāvā.

"Bija dažas spēles, kurās nezināju, ka viņi ir atbraukuši. Zinu kādas 3-4 spēles, kurās viņi bija klāt. Lielāka daļa bija Čempionu līgas spēles. Bija arī uz spēli Liepājā. Sāku sevi labi parādīt, skauti gribēja atbraukt paskatīties," norādīja Artūrs Kurucs.

"Man atbildīgākā spēle šosezon bija izbraukumā Bambergā pret "Brose". Tur pirms tam bija nometne jauniešiem. Tajā spēlē bija klāt visu 30 NBA komandu skauti."

Šī spēle notika 21. janvārī. "VEF Rīga" viesos cieta zaudējumu ar rezultātu 53:91. Artūrs Kurucs laukumā pavadīja 29 minūtes un 31 sekundi, guva astoņus punktus (2p. 1/5, 3p. 2/6).

"Šī bija laba sezona. Bija liela uzmanība no daudzām komandām. Sāku augstā līmenī labi spēlēt, tāpēc man arī sāka pievērst uzmanību. Nodomāju, kāpēc gan nepieteikties NBA draftam, lai paskatītos, kā būs - kāda būs interese?"

"Pagaidām viss ir pozitīvi, vēlējāmies iegūt šo pieredzi. Daudz ko jaunu esmu iemācījies. Ideja ir tāda - panākt, lai komandas sadzird manu vārdu." 

"Visām komandām aizsūtīts mans skautinga video - kā es spēlēju, kas ir manas stiprās un vājās puses. Kāpēc gan neuztaisīt mazu reklāmiņu, lai komandas vairāk par mani uzzina. Varbūt izdosies iepatikties kādai komandai, kas par mani vēl nebija dzirdējusi," izteicās Artūrs Kurucs.

2015. gadā Artūrs Kurucs vienojās par septiņu gadu līgumu ar Spānijas klubu "Saski Baskonia", kas Latvijas basketbolistu šosezon "VEF Rīga" komandai izīrēja.

"Noteikti būs jāmaksā izpirkuma nauda, kas atrunāta līgumā. Zinot Amerikas komandu budžetus, tā nebūtu problēma, ja klubs ir ieinteresēts," sacīja Artūrs Kurucs.

"Pagaidām nevaru pateikt, kurām komandām ir lielākā interese. Zinu, ka ir komandas, kas zvanījušas gan trenerim, gan aģentam, gan "Baskonia" komandai," teica Latvijas basketbolists.

"Trenerim Jānim Gailītim ["VEF Rīga"] zvanīja no Maiami "Heat". Zinu, ka ir bijuši kontakti ar citām NBA komandām, bet nezinu konkrēti ar kurām. Liepājā uz spēli bija skauts no Losandželosas "Lakers". Man personīgi patīk Maiami. Tur ir forši dzīvot, komanda ir interesanta. Biju diezgan priecīgs, ka viņi zvanīja trenerim."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu