Girgensons: Ja iesim ar Merzļikinu vakariņās, tad viņš varēs maksāt (312)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: Reuters/ScanPix

Dodoties kopīgās vakariņās, rēķinu vajadzēs maksāt Elvim Merzļikinam, intervijā "TV 3 Sport Latvija" jokoja Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons.

26 gadus vecais Girgensons aizvada septīto sezonu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Bufalo "Sabres". Šovasar pirmo reizi karjerā viņš kļūs par neierobežotu brīvo aģentu (UFA - unrestricted free agent).

Girgensons atzīst, ka NHL šīs sezonas spēlētāju maiņu darījumu perioda beigās (noslēgums bija 24. februārī) viņš neizslēdza varbūtību, ka viņam varētu nākties pārcelties uz citu komandu.

"Šis ir pirmais gads, kad esmu UFA, tāpēc bija lielāka iespēja, ka mani aizmainīs. Šogad bija domas, ka varētu kaut kas notikt. Skatījos "NHL Network", kad tieši bija "trade deadline". Tad es parādījos bildē, bija mazliet interesantas emocijas," pastāstīja Girgensons.

Viņš gan nezina, vai patiešām bijušas sarunas starp klubu pārstāvjiem par potenciālu maiņas darījumu.

"Ģenerālmenedžeris uzreiz pateiktu, ja viņš 100% mainītu mani prom. Aģentiem es nemaz neprasīju, jo nav jēgas stresot par kaut ko, kas varbūt nemaz nenotiks."

Girgensonam pēc šīs sezonas noslēdzas viena gada līgums ar "Sabres" komandu par 1,6 miljonu ASV dolāru atalgojumu. Kļūstot par neierobežotu brīvo aģentu, viņš vasarā varēs izskatīt jebkuras komandas piedāvājumu.

"Līdz 1.jūlijam skaitos "Sabres" spēlētājs. Līdz tam nemaz citas komandas nedrīkst ar mani runāt. Šobrīd vienīgi "Sabres" var piedāvāt līgumu, bet nav vēl nekas runāts."

Pēc portāla "CapFriendly" datiem Girgensons kopumā NHL spēlētāja karjerā nopelnījis aptuveni 8,7 miljonus ASV dolāru.

Pagājušajā nedēļā latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins vienojās par divu gadu līgumu un astoņu miljonu dolāru atalgojumu ar NHL klubu Kolumbusas "Blue Jackets". 

Girgensons pauda pārliecību, ka Merzļikins savā NHL debijas sezonā sevi teicami apliecinājis, tāpēc jaunais līgums ir godam nopelnīts. Girgensons gan pajokoja, ka par nākamajām kopīgajām vakariņām maksās Merzļikins.

"Ņemot vērā, kāda viņam bija šī sezona, līgums noteikti ir pelnīts. Viņš izdarīja to, ko vajadzēja. Skatoties uz rezultātu, kādu viņš parādīja, līgums ir atbilstošs. Ja mēs kaut kad iesim kopā vakariņas, tad viņš varēs maksāt," smejot sacīja Girgensons.

Šosezon Girgensons piedalījies 69 spēlēs NHL regulārajā čempionātā, guvis 12 vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles.

Gūto vārtu skaita ziņā Girgensonam šī ir otrā labākā sezona septiņus gadus ilgajā NHL spēlētāja karjerā. Labākā bija otrā sezona ar 15 gūtiem vārtiem.

Savā NHL debijas sezonā Merzļikins laukumā izgājis 33 spēlēs, vidēji mačā ielaidis 2,35 ripas un atvairījis 92,3% metienu. Viņš arī aizvadījis piecas "sausās" spēles.

Pilna intervija "TV 3 Sport Latvija".

Komentāri (312)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu