Pasaules tūres posmu pludmales volejbolā Jūrmalā paredz pārcelt uz 2021.gadu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pludmales volejbola bumba
Pludmales volejbola bumba Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules tūres posmu pludmales volejbolā Jūrmalā paredz pārcelt uz 2021.gadu, ceturtdien sarunā ar Latvijas Radio atzina Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs Kaspars Timermanis.

Pludmales volejbola sacensību kalendāru kopš marta ir ietekmējis koronavīruss, ne tikai atceļot vai uz vēlāku laiku pārceļot vairākus Pasaules tūres posmus, bet arī 2021.gadā paredzēto pasaules čempionātu Romā pārceļot uz 2022.gadu.

Pārcelto posmu skaitā bija arī Pasaules tūres trīs zvaigžņu posms Jūrmalā, ko bija paredzēts sarīkot no 6. līdz 10.maijam, taču tas tika atlikts uz nenoteiktu laiku.

"Pēdējie signāli ir tādi, ka Pasaules tūres posms pludmales volejbolā augustā Jūrmalā visdrīzāk tiks pārcelts uz 2021.gadu," Latvijas Radio teica Timermanis, piebilstot, ka turnīrs varētu notikt 2021.gada jūnijā. "Šogad Pasaules tūre pēc mūsu rīcībā esošās informācijas tiek atcelta. Vismaz tie posmi, kas bija paredzēti vasaras mēnešos un septembrī, noteikti nenotiks."

Timermanis piebilda, ka Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) pieļauj, ka Latvijā augustā nebūs tik stingri publisko pasākumu ierobežojumi, taču nav pārliecības par pietiekami brīvu ceļošanu, lai Jūrmalā varētu ierasties visi pludmales volejbolisti.

Pirmoreiz augsta ranga pludmales volejbola turnīrs Jūrmalā norisinājās 1996.gadā, kad pirmajā Eiropas U-20 čempionātā uzvarēja Austris Štāls un Armīns Veinbergs.

Kopš 2014.gada, kad tur notika Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) satelītturnīrs, Jūrmalā pludmales volejbolā katru gadu norisinās augsta ranga turnīrs.

Pasaules tūres posms Jūrmalā pirmo reizi notika 2020.gadā, kad triju zvaigžņu turnīrā sacentās vīrieši. Uzvarēja mājinieki Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu