Koronavīruss var ietekmēt futbola kalendāru gadiem ilgi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: unsplash.com

Covid-19 krīze varētu ietekmēt futbola starptautisko kalendāru "divus līdz trīs gadus" un, iespējams, ietekmēt 2022.gada Pasaules kausu Katarā, sacīja Larss-Kristers Olsons, Eiropas futbola asociāciju savienības (UEFA) izpildkomitejas loceklis.

Jaunais koronavīruss, kas visā pasaulē ir inficējis vairāk nekā 3,13 miljonus cilvēku, izraisot vairāk nekā 218 000 nāves gadījumu, ir sabojājis futbola grafiku, un Eiropas 2020.gada čempionāts ir atlikts uz 2021.gadu. Tāpat aizkavētas ir arī nacionālo līgu un kontinentālo klubu sacensības.

Pasaules kausa izcīņa Katarā notiks no 2022.gada 21.novembra līdz 18.decembrim. Un Olsons paziņoja, ka tas ir "gaidīt un skatīties" variants, vai vīruss ietekmēs četrgades notikumu.

"Soccerex" vebinārā Olsons par vīrusa pandēmijas ietekmi uz starptautisko kalendāru sacīja: "Es domāju, ka tā būs, iespējams, divus vai trīs gadus."

"Ja vīruss situāciju padarīs vēl smagāku, nekā tas ir pagaidām, problēma ar starptautisko kalendāru noteikti būs," teica UEFA izpildkomitejas loceklis.

"Kad dažas sacensības tiek pārceltas no viena gada uz otru... un tad Eiropas sezonas vidū Pasaules kausa izcīņa Katarā, un jums ir jāiespiež kalendārā vietējās un starptautiskās sacensības," piebilda Olsons. "Tomēr es domāju, ka mums jāgaida un jāskatās, kā tas ietekmēs uzņēmējdarbību."

Olssns, kurš ir arī Eiropas Līgu prezidents, piebilda, ka UEFA augustā plāno pabeigt Čempionu līgas un Eiropas līgas sacensības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu