Ralfs Freibergs atrod jaunu darba vietu; Bičevskis un Galviņš pagarina līgumus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Ralfs Freibergs
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Ralfs Freibergs Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Ralfs Freibergs karjeru turpinās Čehijas augstākās līgas komandā Brno "Kometa", bet uzbrucējs Māris Bičevskis paliks "Mlada Boleslav" vienībā un aizsargs Guntis Galviņš arī nākamajā sezonā spēlēs Tršinecas "Ocelārži", ziņo klubi.

28 gadus vecais Freibergs iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Zlīnas "PSG Berani" komandā. Aizvadītajā sezonā viņš 52 regulārā čempionāta spēlēs guva trīs vārtus un veica 20 rezultatīvas piespēles, bet "play-off" divos dueļos latvietis palika bešā.

Pirms došanās uz Čehiju Freibergs sezonu aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo", kur 38 spēlēs guva vienus vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles. Vēl pirms tam septiņas sezonas spēlēja Ziemeļamerikā.

Pirms pievienošanās "Dinamo" Freibergs 2015./2016.gada sezonā pārstāvēja Austrumkrasta Hokeja līgas (ECHL) komandu Toledo "Walleye", bet vēl pirms tam šajā līgā spēlēja Ontario "Reign" rindās. Tāpat viņš aizvadījis piecas spēles Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sentdžonsas "IceCaps" sastāvā, atzīmējoties ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Freibergs pārstāvējis Latviju piecos pasaules čempionātos un 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs. Sočos viņa organismā tika konstatēts aizliegtās vielas, kam sekoja divu gadu diskvalifikācija, līdz ar to viņš nevarēja turpināt karjeru Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

Tikmēr viņa vienaudzis Bičevskis sezonas pirmajā pusē bija Hradeckrālovas "Mountfield" sastāvā, bet pēc tam tika izīrēts "Mlada Boleslav". "Mountfield", kurā Bičevskis aizpērn uzsāka leģionāra gaitas, pēc sezonas paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar latvieti.

Bičevskis šosezon "Mountfield" sastāvā septiņās spēlēs palika bez punktiem, bet "Mlada Boleslav" rindās 36 dueļos guva piecus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles. "Mountfield" rindās viņš piedalījās arī piecās IIHF Čempionu līgas spēlēs, kurās guva divus vārtus.

Bičevskis "Mountfield" rindas papildināja aizpērn augustā, līdz tam spēlējot tikai Latvijā. Kopš 2011./2012.gada sezonas viņš pārstāvēja Rīgas "Dinamo", kuras sastāvā savā pēdējā sezonā 54 spēlēs guva vienus vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles.

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) viņš aizvadījis 291 cīņu, kurā guvis 18 vārtus un veicis 37 rezultatīvas piespēles.

Bičevskis pārstāvējis Latvijas izlasi trīs pasaules čempionātos.

Tikmēr 34 gadus vecais Galviņš šosezon 47 dueļos guva divus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles. Čempionu līgā viņam deviņos mačos viena rezultatīva piespēle, viņa kontā arī trīs spēles Špenglera kausa izcīņā.

Latviešu aizsargs "Ocelārži" komandai pievienojās aizpērn septembra beigās, bet sezonu viņš iesāka "Optibet" Hokeja līgas komandā "Kurbads", kur piecās spēlēs atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm. Viņam šī bija atgriešanās Čehijā, jo šīs valsts augstākajā līgā viņš spēlēja jau pirms KHL izveides 2006./2007.gadā, pārstāvot "Vsetīn" komandu.

Pirms tam Galviņš trīs sezonas spēlēja KHL Latvijas komandā Rīgas "Dinamo". KHL, ieskaitot mačus arī Hantimansijskas "Jugra" sastāvā, Galviņš 426 spēlēs guvis 32 vārtus un veicis 112 rezultatīvas piespēles.

Tāpat Galviņš karjeras laikā spēlējis Ungārijas, Zviedrijas un Itālijas klubos.

Izlases rindās viņš piedalījies 13 pasaules čempionātos un 2010.gada olimpiskajās spēlēs.

"Ocelārži" aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā ieņēma otro vietu, "Mlada Boleslav" bija ceturtā, bet "Kometa" - sestā. Galviņa pārstāvētajai vienībai ir ceļazīme uz nākamās sezonas IIHF Čempionu līgas turnīru.

Brno un Tršinecas vienības ir divkārtējas Čehijas čempiones, turklāt "Ocelārži" pērn titulu izcīnīja ar Galviņu sastāvā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu