ITF noteikusi vadlīnijas tenisa maču aizvadīšanai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: unsplash.com

Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) noteikusi vadlīnijas drošai maču aizvadīšanai.

Vadlīnijas izstrādātas, balstoties uz Pasaules Veselības organizācijas (WHO) rekomendācijām.

Pamata drošības pasākumos iekļauta spēlētāju laukuma puses maiņa katram gar savu tīkla galu, kā arī tenisistu distancēšanās vienam no otra un tiesnešiem. Tāpat tenisistiem nevajadzētu sarokoties.

ITF iesaka katram tenisistam izmantot savu bumbiņu komplektu, iezīmējot bumbiņas. Savukārt dvieļi pēc izmantošanas jāievieto tam paredzētajā konteinerā. Tāpat tenisistiem nevajadzētu dalīties ar ekipējumu.

Spēlētājiem maču norises vietās jāierodas pēc iespējas tuvāk spēles sākumam un pēc dueļa beigām tās ātri jāpamet. Tenisistiem nav ieteicams izmantot maču norises vietās ierīkotās dušas.

Tenisa jumtorganizācija noteikusi arī, ka mačus vajadzētu aizvadīt bez skatītājiem vai ar ierobežotu to skaitu. Tāpat maču norises vietas katru dienu jātīra un jādezinficē, bumbu padevējiem kortā jāvalkā lateksa cimdi, bet visam personālam jānēsā sejas maskas. 

Ieteicamajos drošības pasākumos papildus norādīts, ka vajadzētu aizvadīt tikai vienspēles un mačiem būtu jānotiek zem klajas debess. Spēlētājiem jānodrošina vienreizlietojamās salvetes, polietilēna maisiņus, sejas maskas, roku dezinfekcijas līdzekļus, vienreizlietojamās krūzītes un termometrus.

Tāpat katru dienu jāpārbauda tenisistu un pārējo iesaistīto personu veselības stāvoklis, kā arī jābūt pieejamai viņu kontaktinformācijai.

ITF arī norāda, ka drošības pasākumi jāpiemēro, ņemot vērā vietējo valdību noteiktos ierobežojumus.

Profesionālā tenisa asociācijas ATP un WTA savas sezonas ir apturējušas līdz 13.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu