Starkovs kļuvis par Latvijas Futbola federācijas izlašu direktoru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Starkovs
Aleksandrs Starkovs Foto: Zane Bitere/LETA

Pieredzes bagātais pašmāju speciālists Aleksandrs Starkovs kļuvis par Latvijas Futbola federācijas (LFF) izlašu direktoru, informē LFF.

Viņa galvenās funkcijas būs darbs ar jaunatnes izlašu spēlētājiem un klubiem, konsultatīvā veidā virzot Latvijas futbola jaunos spēlētājus uz plānveidīgu attīstīšanos. 

Starkovs būs tieši iesaistīts LFF izlašu spēles koncepcijas prasībām atbilstošu kandidātu apzināšanā un LFF izlašu kandidātu datubāzes veidošanā. Tāpat viņa pienākumu lokā ietilps treneru darba analīze, rekomendāciju izstrāde spēlētāju attīstībai, pašmāju talantīgāko futbolistu identificēšana un viņu progresa sekmēšana, komunikācija ar Latvijas klubiem un citām organizācijām izlašu darbības veicināšanas nolūkos un citas funkcijas.

Starkovs bijis ilggadējs Rīgas "Daugavas" meistarkomandas uzbrukuma līderis, pēc tam pievērsās trenera karjerai, kļūstot par tituliem bagātāko speciālistu Latvijas futbolā. 

Par Latvijas čempionu viņš kā treneris kļuvis 12 reižu, kā arī trīs termiņos vadījis Latvijas izlasi, ar kuru 2004.gadā piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā. Tāpat viņš strādājis Latvijas izlasē par konsultantu un bijis LFF valdes loceklis bez balsstiesībām. 

Pērn Starkovas piecus mēnešus vadīja Latvijas čempionāta komandu "Liepāja". Viņš bijis arī ilggadējs Rīgas vienības "Skonto" stūrmanis, bet ārvalstīs madonietis vadījis Maskavas "Spartak" un Azerbaidžānas "Baku" komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu