PČ hokejā Rīgā un Minskā norisi varētu pārcelt NHL spēlētāju dēļ (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Baltkrievijas Hokeja asociācijas priekšsēdētājs Genādijs Savilovs un Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis.
Baltkrievijas Hokeja asociācijas priekšsēdētājs Genādijs Savilovs un Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis. Foto: Ieva Leiniša/LETA

2021.gadā Rīgā un Minskā paredzēto pasaules čempionātu vēlas pārcelt pāris nedēļas uz priekšu ar cerībām, ka tajā varēs piedalīties Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji, aģentūrai LETA atklāja turnīra organizatores SIA "Hokeja akadēmija" valdes loceklis Edgars Buncis.

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels piektdien ziņu aģentūrai TASS atklāja, ka IIHF apsver čempionātu sākt pāris nedēļas vēlāk - nevis 7., bet gan 21.maijā.

"Esam par to informēti un tādas sarunas patiešām ir, taču nevaru apstiprināt, ka tā arī notiks. Mērķis šādam solim ir, lai varētu cerēt un pretendēt uz kādu NHL spēlētāju dalību.

Ir pamatotas aizdomas, ka NHL sezona sāksies vēlāk kā parasti. Šīs divas nedēļas dotu papildu iespēju, ka hokejisti no tām komandām, kuras nav tikušas izslēgšanas turnīrā, varētu piedalīties pasaules čempionātā," Fāzela pausto skaidroja Buncis.

Viņaprāt, šādam solim būtu gatavas visi čempionāta rīkošanā iesaistītie partneri.

"Šobrīd visi esam orientējušies uz iepriekš nozīmētajiem čempionāta datumiem. Domāju, ka šajā situācijā visas puses būs ieinteresētas un nāks pretī," teica Buncis, piebilstot, ka līdzīgs noskaņojums ir arī Baltkrievijas pusē. "Visi esam ieinteresēti, lai čempionātā spēlētu pēc iespējas lielākas zvaigznes."

IIHF martā atcēla 2020.gada pasaules čempionātu, kuram bija jānotiek Šveicē. Virmoja baumas, ka IIHF varētu nākamā gada čempionātu pārcelt uz Šveici, bet Rīgai un Minskai tiktu 2022.gada meistarsacīkstes.

Piektdien pēc Šveices Ledus hokeja federācijas (SIHF) lēmuma nepretendēt uz čempionāta pārcelšanu kļuva zināms, ka Latvija un Baltkrievija varēs uzņemt turnīru kā tas tika lemts 2017.gada kongresā.

"Gan Minskai, gan Rīgai ir līgums ar IIHF par konkrētu gadu un datumiem. Ņemot vērā "force majeure" apstākļus, Šveice varēja pieteikties un lūgt pārcelt, taču tas nebūtu noticis tikai viņu vēlmju dēļ. Tajā brīdī ar mums un turpmāko čempionātu rīkotājiem būtu jāsēžas pie galda un jāvienojas par tām pozīcijām, kas jau ir iztērētas, gatavojoties turnīram. Šobrīd gan tas vairāk nav aktuāli," stāstīja Buncis.

Latvijas un Baltkrievijas hokeja amatpersonas jau iepriekš pauda, ka neizskata iespēju pārcelt čempionātu uz 2022.gadu.

2022.gadā turnīru vajadzētu uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Rīga un Minska balsojumā ieguva 54 balsis, bet Somijas kandidatūra saņēma 53 balsis.

Latvija pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, kamēr Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā turnīrs notika 2014.gadā.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu