Par "Knicks" galveno treneri varētu kļūt sieviete

CopyDraugiem X Whatsapp
Bekija Hemona.
Bekija Hemona. Foto: AP/Scanpix

Amerikāniete Bekija Hemona, kurai ir arī Krievijas pase, drīzumā, iespējams, kļūs par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Ņujorkas "Knicks" galveno treneri, vēsta ASV laikraksts "New York Post".

Kopš pagājušā gada decembra Ņujorkas komandu vada galvenā trenera vietas izpildītājs Maiks Millers, kurš vadības grožus pārņēma no atlaistā Deivida Fizdeila.

Hemonai jau ir pieredze darbā ar NBA komandām, jo no 2014.gada viņa bijusi slavenā Grega Popoviča asistente Sanantonio "Spurs" vienībā.

Gadījumā, ja viņa tiks iecelta par "Knicks" stūrmani, tā būs pirmā reize NBA vēsturē, kad kādu no līgas komandām vadīs sieviete.

Hemona ir visu laiku septītā Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) rezultatīvākā spēlētāja, jo karjeras laikā pamanījusies gūt 5809 punktus. Rezultatīvajās piespēlēs (1687) viņa ieņem ceturto vietu, bet aizvadītajās spēlēs (445) ir sestā.

2008.gadā Hemona izpelnījās neviennozīmīgu attieksmi, jo pieņēma Krievijas pilsonību, lai varētu piedalīties Pekinas olimpiskajās spēlēs, kur viņa šīs valsts izlases sastāvā izcīnīja bronzas medaļu. Savukārt 2009.gadā viņa savā īpašumā ieguva Eiropas čempionāta sudraba medaļu.

Tāpat viņa Krievijas izlases sastāvā piedalījās 2010.gada pasaules čempionātā un Londonas olimpiskajās spēlēs.

Lai gan lielāko daļu savas karjeras basketboliste aizvadījusi Eiropā, viņai tā arī nav izdevies triumfēt nevienā nozīmīgā Vecā kontinenta klubu turnīrā. Savas karjeras laikā Hemona sešas reizes piedalījusies WNBA Visu zvaigžņu spēlē.

Eiropā viņa pārstāvējusi tādus klubus kā Maskavas CSKA, Orenburgas "Nadežda" un Vidnojes "Sparta&K" no Krievijas, Itālijas vienību Trentīno "Rovereto", kā arī spēcīgākās Spānijas komandas Madrides "Rivas Ecopolis" un Valensijas "Ros Casares".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu