Titulētais biatlonists J.T. Bē atklāj, cik gadus viņš vēl plāno startēt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Juhanness Tingness Bē
Juhanness Tingness Bē Foto: EPA/Scanpix

Titulētais Norvēģijas biatlonists Juhanness Tingness Bē karjeru neplāno noslēgt ātrāk par 2026.gadu, kad Itālijā gaidāmas ziemas olimpiskās spēles, sportista teikto televīzijas kanālam "TV2" citē Krievijas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Labi zināmais Bē šosezon jau otro gadu pēc kārtas Pasaules kausa ieskaitē ieguva Lielo kristāla globusu, taču viņš karjeru nolēmis turpināt līdz vismaz 2026.gadam, kas ļaus palielināt izcīnīto trofeju skaitu.

"Noslēgšu savu karjeru 2026.gadā. Nešaubos, ka šie gadi paskries vēja spārniem, bet ar motivāciju man viss ir kārtībā," sarunā ar televīzijas kanālu "TV2" teica biatlonists. "Domāju, ka 2026.gada Itālijas Olimpiāde būs labākā līdz šim. Pirms tam neplānoju beigt karjeru."

Pagājušajā sezonā Bē Pasaules kausā uzvarēja visās disciplīnās - sprintā, iedzīšanā, masu startā, individuālajā distancē, kā arī kopvērtējumā. Tāpat viņš uzvaru svinēja Phjončhanas olimpisko spēļu individuālajā disciplīnā, bet stafetē un jauktajā stafetē izcīnīts sudrabs.

Pasaules čempionātos norvēģis kopumā izcīnījis desmit zelta, astoņas sudraba un divas bronzas godalgas.

Zīmīgi, ka Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) pēc šīs sezonas aprīļa vidū Lielo kristāla globusu kļūdas pēc nosūtīja francūzim Martēnam Furkadam, nevis Bē.

Furkads vēlāk ieteica nemainīties ar balvām, kam Bē arī esot piekritis. Francijas sportistam šī bija pēdējā sezona karjerā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu