Medijs: jāmaksā vairāku miljonu izpirkums, lai Kampaco pārceltos uz NBA

CopyDraugiem X Whatsapp
Fakundo Kampaco
Fakundo Kampaco Foto: Reuters/ScanPix

Interesi par Spānijā spēlējošo Madrides "Real" basketbolistu Fakundo Kampaco izrādījušas vairākas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas, taču, lai dotos pāri okeānam, argentīnietim nāksies šķirties no 5,25 miljoniem ASV dolāru (4,8 miljoniem eiro), vēsta portāls "Eurohoops".

Portāls ziņo, ka par 29 gadus veco argentīnieti interesi izrādījušas vismaz trīs NBA komandas. Basketbolists noteikti vēlētos spēkus izmēģināt arī Ziemeļamerikā, bet šķērslis tam ir pērnā gada noslēgtais piecu gadu līgums ar "Real".

Līgumā iekļauts punkts, ka gadījumā, ja basketbolists priekšlaicīgi vēlas pamest klubu, galdā jāliek seši miljoni ASV dolāru (5,48 miljoni eiro).

Kampaco gadījumā 5,25 miljonus dolāru nāktos segt viņam pašam. Atlikušo summu ļauts segt vienībai, kas kāro spēlētāju iegūt savā rīcībā.

Kampaco pērn vasarā palīdzēja Argentīnas izlasei gūt panākumu Pasaules kausā, bet šosezon Madrides komandā viņš ULEB Eirolīgas 28 spēlēs vidēji laukumā pavadīja nepilnas 24 minūtes, kuru laikā vidēji guva 9,9 punktus, atdeva 7,1 rezultatīvu piespēli, kā arī izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas.

Tāpat viņš palīdzēja Madrides komandai izcīnīt uzvaru Spānijas Karaļa kausa izcīņā, kurā caurmērā guva 13,6 punktus, atdeva 10,3 rezultatīvas piespēles, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles. Argentīnietis tika atzīts par šī turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Jau vēstīts, ka par Kampaco interesi esot izrādījusi arī Kristapa Porziņģa pārstāvētā NBA komanda Dalasas "Mavericks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu