Oficiāli: KHL rezultatīvākais aizsargs pārceļas uz NHL

CopyDraugiem X Whatsapp
Miko Lehtonens
Miko Lehtonens Foto: www.jokerit.com

Iepriekšējā sezonā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējušais soms Miko Lehtonens karjeru turpinās Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Toronto "Maple Leafs", vēsta klubs.

KHL 2019./2020.gada sezonas rezultatīvākais aizsargs Lehtonens lauzis līgumu ar Helsinku "Jokerit" komandu, lai karjeru turpinātu NHL.

Pirmdien noskaidrojies, ka Lehtonens parakstījis viena gada sākuma līmeņa līgumu ar "Maple Leafs" komandu, kas šopavasar savā paspārnē uz diviem gadiem ieguva Kristiānu Rubīnu. 

Līdz ar soma aizsarga pievienošanos Toronto klubam Rubīna izredzes šogad debitēt NHL samazinās. Neskaitot Lehtonenu, līgums uz nākamo sezonu ar Kanādas komandu ir vēl sešiem aizsargiem, savukārt vēl trijiem būs iespēja noslēgt jaunas vienošanās.

26 gadus vecais Lehtonens aizvadītajā sezonā debitēja KHL, kur regulārajā čempionātā 60 spēlēs guva 17 vārtus, veica 32 rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +26.

Gagarina kausa izcīņā viņam sešos dueļos vieni vārti, trīs piespēles un pozitīva lietderība +1.

Jāņa Kalniņa komandas biedrs starp aizsargiem bija labākais vārtu guvējs un ražīgākais punktu guvējs šosezon KHL regulārajā čempionātā.

Lehtonens nav izvēlēts NHL draftā, līdz ar to nevienai Ziemeļamerikas komandai nepiederēja tiesības uz viņu.

Pirms spēlēšanas KHL Lehtonens pārstāvēja Zviedrijas komandu Jenšēpingas HV71, kā arī Somijas vienības Tamperas "Tappara", Kouvolas "KooKoo", Turku TPS un Turku "Tuto".

Pērn viņš palīdzēja Somijas izlasei triumfēt pasaules čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu