Cauņa: Ceram, ka drīz sāksies sezona

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Cauņa
Aleksandrs Cauņa Foto: Ekrānšāviņš no Fk "Jelgava" video

Latvijas "Optibet" futbola virslīgas komanda "Jelgava" pirmajos treniņos lielāku uzsvaru liek uz fizisko sagatavotību, taču netiek aizmirstas arī pārējās spēles komponentes, sarunā ar kluba preses dienestu saka viens no treneriem Aleksandrs Cauņa.

Pēc vairāk nekā mēnesi garas pauzes vairākiem Latvijas futbola klubiem, ievērojot striktus noteikumus, kas saistīti ar koronavīrusa izplatību, jau izdevies aizvadīt pirmos treniņus, čempionāta rīkotāji vēsta savā mājaslapā.

Pirmos treniņus jau aizvadījušas RFS, Valmieras un Liepājas komandas, bet pirmdien šim pulkam pievienojās arī jelgavnieki un "Ventspils".

"Futbolisti, visticamāk, vairāk gaida vingrinājumus ar bumbām, bet pagaidām mēs lielāku uzsvaru liekam uz sportiskās formas atgūšanu. Ceram, ka drīz sāksies sezona, tāpēc mums jābūt gataviem gan fiziski, gan taktiski," sarunā ar kluba preses dienestu stāsta viens no treneriem Cauņa.

"Spēlētājiem šajā periodā bijām nosūtījuši vingrinājumus, tāpēc ar fizisko sagatavotību problēmām nevajadzētu būt."

"Šobrīd treniņus aizvadām uz mākslīgā laukuma, bet drīzumā tas mainīsies. Šajā pārejas periodā galvenais uzmanīties no traumām."

Cauņa uzsvēra, ka visu šo laiku spēlētāji ne vien pildījuši individuālos uzdevumus, bet arī veikuši testus, kuri tika ierakstīti video formātā un nosūtīti komandai. Tas devis drošības sajūtu par spēlētāju fiziskajām spējām. Protams, ne visiem darbu izdevies paveikt vienlīdz labi, jo ir arī futbolisti, kuriem vēl noris mācības.

Treniņu procesā komandu spēlētājiem aizvien ir jāievēro divu metru distance, taču tas lielas raizes nesagādā, jo bija gana daudz laika, lai sagatavotu treniņu plānu.

"Galvenais treneris [Oļegs Kubarevs] pašlaik atrodas Baltkrievijā, bet mēs regulāri sazvanāmies un pārrunājam treniņu plānu," saka Cauņa. "Svarīgākais puišiem izstāstīt noteikumus un to nozīmi. Pie laukuma mums ir visi nepieciešami dezinfekcijas līdzekļi, tāpat dzērienu pudeles ir marķētas ar futbolistu vārdu."

"Arī vingrinājumos cenšamies spēlētājus izvietot gana plaši. Pagaidām gatavojamies bez treniņmačiem un tuva kontakta uzdevumiem."

Bijušais futbolists norādīja, ka pirmie treniņi būs teju vai testa režīmā, lai izprastu, cik katrs spēlētājs šobrīd ir gatavs. Leģionāru sakarā darbs un progress, kas panākts trenējoties, tiks vērtēts attālināti. 

Cauņa prognozēja, ka 3-4 nedēļu laikā komanda būtu gatava sezonai, taču pirms vēl gribētos aizvadīt kādu pārbaudes vai draudzības spēli.

Sarunas noslēgumā bijušais futbolists pauda gandarījumu, ka šajā periodā izdevies vairāk laika pavadīt kopā ar ģimeni.

Sezonas sākums bija paredzēts 13.martā, taču dienu iepriekš valstī tika izsludināts ārkārtas stāvoklis, kā tās sākums pārcelts uz nenoteiktu laiku.

Šajā sezonā virslīgā startēs desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, bet par divām vairāk nekā aizpērn. Laukumos šogad dosies "Riga", RFS, "Ventspils", "Valmieras", Jūrmalas "Spartaks", "Liepājas", "Jelgavas", "Daugavpils", "Metta" un "Tukums 2000/TSS" komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu