Maikls Džordans negribēja sadarboties ar "Nike", kas viņu vēlāk padarīja par miljardieri

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: AP/Scanpix

Basketbola leģenda Maikls Džordans sākumā negribēja sadarboties ar sporta preču ražotāju "Nike", kas viņu vēlāk padarīja par miljardieri.

Pasaulslavenā dokumentālā seriāla "The Last Dance" piektajā epizodē Džordans un viņa aģents Deivids Falks atklājuši nianses par laiku, kad viņi vienojās ar "Nike".

1984. gadā "Nike" piedāvāja Džordanam apavu reklāmas līgumu par 250 tūkstošiem ASV dolāru, taču slavenais basketbolists, kurš tolaik bija vēl NBA debitants, nav gribējis sadarboties.

"Es nevarēju viņu pierunāt kāpt lidmašīnā un doties uz tikšanos," pastāstīja Falks. Džordans gan vēlāk esot piekāpies, jo māte pierunājusi doties uz tikšanos.

Kā izrādās, Džordans gribēja sadarboties ar "Adidas", taču Falks viņu no tā atrunāja, jo kompānija tolaik esot bijusi disfunkcionāla un neesot spējusi laikā izveidot apavus.

Savukārt "Converse" firma tolaik sadarbojās ar NBA zvaigznēm Leriju Bērdu, Maģisko Džonsonu un Džūljusu Īrvingu, tāpēc Džordans nebija kompānijas prioritāte.

"Viņiem tolaik bija lielie spēlētāji. Viņi man pateica, ka mani nevar izvirzīt priekšplānā," sarunas ar "Converse" pārstāvjiem atceras Džordans.

Tolaik pat "Nike" pārstāvis Hovards Vaits zinājis, ka Džordans nav gribējis sadarboties.

"Astoņdesmito gadu sākumā "Nike" lielāko tiesu bija vieglatlētikas apavu kompānija. Maikls nemaz negribēja sadarboties," teica Vaits.

"Nike" ražotās "Jordan Brand" zīmola sporta preces pēc biznesa žurnāla "Forbes" aplēsēm ir devušas Džordanam 1,3 miljardus ASV dolāru lielu peļņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu