Virslīgas spēlētāji piedalīsies Baltijas kausā e-futbolā

CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Karašausks
Artūrs Karašausks Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Pirmo reizi vēsturē tiks aizvadīts e-futbola turnīrs "Baltic eCup", kurā savā starpā sacentīsies Baltijas futbola līgu klubu spēlētāji, informē "Latvijas Futbola virslīga" (LFV).

Turnīrā, kas risināsies no 9. līdz 13.maijam, Latvijas virslīgu pārstāvēs Toluvalase Arokodare ("Valmiera"), Roberts Savaļnieks (RFS), Jegors Novikovs ("Metta"), Artūrs Karašausks ("Liepāja"), Kirilo Drišjuks (Jūrmalas "Spartaks"), Ivans Lukjanovs ("Riga"), Ņikita Ivanovs ("Jelgava"), Staņislavs Ņečiporenko ("Daugavpils"), Romans Mickevičs ("Tukums 2000"/TSS), Jevgeņijs Kozlovs ("Ventspils").

Turnīra formāts paredz, ka priekšsacīkstes 9. un 10.maijā notiks katras valsts spēlētāju miniturnīros, fināla posmam, kas plānots 12. un 13.maijā, kvalificējoties katras valsts četriem labākajiem spēlētājiem. Kopumā turnīrā piedalīsies 31 spēlētājs - pa desmit no Latvijas un Igaunijas klubiem, kā arī 11 no Lietuvas. Latvijas virslīgu šajā turnīrā pārstāvēs visu desmit klubu pārstāvji, savukārt no Lietuvas un Igaunijas startēs piecu dažādu klubu pārstāvji no katras valsts.

Jau pirms nepilna mēneša risinājās līdzīga formāta turnīrs starp virslīgas klubu spēlētājiem "Ghetto Football Virsliga Cup", kurā uzvaras laurus plūca "Metta" aizsargs Novikovs. Arī šajā turnīrā "mettiešus" pārstāvis tieši Novikovs, turklāt teju visu desmit klubu godu aizstāvēs tie paši spēlētāji, kas sacentās jau pirms mēneša aizvadītajā turnīrā, līdz ar to esot jau ar nelielu pieredzi šāda formātā sacensībās. Vienīgais debitants būs "Ventspils" uzbrucējs Kozlovs.

LFV valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs uzsver, ka šis turnīrs ir svarīgs solis visām Baltijas līgām un klubiem. "Zīmīgi, ka arī e-sports pēdējo gadu laikā kļuvis populārs, sniedzot emocijas līdzjutējiem visā pasaulē. Pie visa tā mēs esam priecīgi par iespēju sastrādāties un apmainīties ar pieredzi ar mūsu Baltijas kolēģiem no Igaunijas un Lietuvas. Es ticu, ka šis ir pirmais solis, lai līgu savstarpējā sadarbība attīstītos," pauž Krivuņecs.

Visas spēles būs iespēja vērot tiešraidēs televīzijas kanālā "Best4Sport TV". Pašas spēles tiks aizvadītas un "Playstation 4" spēļu konsoles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu