"Mavericks" īpašnieks savulaik centies piesaistīt Maiklu Džordanu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Maikls Džordans un Kobe Braients
Maikls Džordans un Kobe Braients Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans savulaik centies komandas sastāvam piesaistīt leģendāro Maiklu Džordanu.

2001. gadā Džordans otro reizi atsāka profesionāla basketbolista karjeru, pievienojoties NBA klubam Vašingtonas "Wizards".

ASV galvaspilsētas klubā Džordans aizvadīja divas sezonas, katrā no tām vidēji gūstot vismaz 20 punktus, būdams 38 un 39 gadus vecs.

"Wizards" gan nespēja iekļūt NBA "play-off". 2001./02. un 2002./2003. gada sezonās Vašingtonas uzvaru un zaudējumu bilance bija 37-45.

Tikmēr "Mavericks" bija viena no Rietumu konferences spēcīgākajām komandām, tajās divās sezonās izcīnot attiecīgi 57 un 60 uzvaras.

2002. gadā "Mavericks" izslēgšanas spēļu turnīra otrajā kārtā piekāpās Sakramento "Kings".

Savukārt gadu vēlāk Rietumu konferences finālā Dalasa atzina topošās NBA čempiones Sanantonio "Spurs" pārākumu.

Dienā, kad tika parakstīts līgums ar "Wizards" komandu, Kubans devies satikt Džordana aģentu Deividu Falku.

"Centos pārliecināt neparakstīt līgumu ar "Wizards", bet tā vietā kaut ko iesākt ar "Mavs"," intervijā radio "GBag Nation" pastāstīja Kubans.

"Mavericks" komandas līderu trio tolaik bija amerikānis Maikls Finlijs, vācietis Dirks Novickis un kanādietis Stīvs Nešs

Retorisks jautājums - vai "Mavericks" ar Džordanu sastāvā būtu spējusi 2002. un 2003. gadā pacīnīties par NBA čempionu titulu?

2002. gadā titulu izcīnīja Losandželosas "Lakers" ar Šakīlu O'Nīlu un Kobi Braientu priekšgalā, bet 2003. gadā par čempioni kļuva Sanantonio "Spurs" ar līderi Timu Dankanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu