"Wizards" apskatnieki: Bertānu vajadzēja aizmainīt (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AFP/SCANPIX

Dāvi Bertānu sezonas laikā vajadzēja aizmainīt uz citu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu, uzskata Vašingtonas "Wizards" apskatnieki Kevins Brūms un Janirs Rubinšteins no portāla "BulletsForever".

Bertāns šosezon 54 mačos NBA regulārajā čempionātā vidēji spēlē guva 15,4 punktus. Šī viņam ir labākā sezona NBA spēlētāja karjerā. Iepriekšējā sezonā viņš vidēji guva 8,0 punktus, pirms tam 5,9 punktus, bet debijas sezonā viņa vidējais rādītājs bija 4,5 punkti.

27 gadus vecais Latvijas basketbolists NBA apliecinājis sevi kā vienu no labākajiem tālmetienu izpildītājiem. Bertāns vasarā kļūs par neierobežotu brīvo aģentu un varēs izskatīt jebkuras komandas piedāvājumu.

Bertānam noslēgsies divu gadu un 14 miljonu ASV dolāru līgums (7 miljoni sezonā). Eksperti lēš, ka Bertāns jaunajā līgumā varētu saņemt pat 15-20 miljonu dolāru algu sezonā.

"Wizards" apskatnieks Brūms uzskata, ka Vašingtonas kluba ģenerālmenedžera Tomija Šeparda labākais darbs pagājušajā starpsezonā bija Bertāna iegūšana no Sanantonio "Spurs" komandas. Taču latvieti šosezon vajadzēja aizmanīt, jo tagad pastāv risks viņu pazaudēt, pretī neko nesaņemot.

"Šeparda labākais gājiens iepriekšējā starpsezonā bija Dāvja Bertāna iegūšana no Sanantonio "Spurs". Metienu izvēle bez sirdsapziņas pārmetumiem un elitārā precizitāte sagādāja aizraujošus momentus," norādīja "Wizards" apskatnieks.

"Lai cik izklaidējošs viņš bija, vai viņi salaida visu grīstē, nesaņemot par viņu pretī nākotnes drafta pirmās kārtas izvēli un/vai kādu jaunu un perspektīvu spēlētāju," vaicāja Brūms.

"Noteikti. Tā bija milzu kļūda," kolēģim atbildēja "Wizards" apskatnieks Rubinšteins.

"Viņiem vajadzēja viņu aizmainīt. Kaut arī viņš ir lielisks snaiperis, viņš tomēr ir viduvējs spēlētājs. Un viņiem ["Wizards"] vajadzēs maksāt milzu algu, lai paturētu viņu sastāvā," uzskata Brūms.

NBA komandas šosezon līdz 6. februārim varēja veikt maiņas darījumus. ASV medijos tika izplatīta neoficiāla informācija, ka vismaz piecas NBA komandas vēlas iegūt Bertānu.

"Maiņas darījumu termiņa beigās viņi varēja izvirzīt lielas prasības par viņu. Viņa vērtība maiņas darījumos kritīsies, tiklīdz pieaugs viņa atalgojums," domā Brūms.

"Wizards" apskatnieki apsprieda arī Bertāna komandas biedru - latviešu centru Anžeju Pasečņiku, kurš šosezon Vašingtonas klubā piedzīvoja debiju NBA čempionātā.

"Ja godīgi, esmu pārsteigts, ka pēc viņa ir pieprasījums NBA tirgū," atzina Rubinšteins.

"Tas būtībā ir atkarīgs no tā, kā komanda vēlas viņu izmantot. Viņš ir rezerves centra līmeņa spēlētājs. Bet, galvenokārt, viņi parakstīja līgumu ar viņu, lai Pasečņiks draudzētos ar Bertānu," uzskata Brūms.

"Ja izdosies ar Bertānu parakstīt jaunu līgumu, tad domāju, ka Pasečņiks būs paveicis savu darbu," piebilda"Wizards" apskatnieks.

24 gadus vecais Pasečņiks savā NBA debijas sezonā piedalījies 24 spēlēs, vidēji mačā guvis 6,0 punktus un izcīnījis 4,1 atlēkušo bumbu.

Pasečņiks janvārī vienojās ar "Wizards" komandu par trīs gadu līgumu.

"Wizards" ar 24 uzvarām un 40 zaudējumiem, pirms sezona tika pārtraukta koronavīrusa dēļ, ierindojās 9. pozīcijā Austrumu konferencē un teorētiski vēl piedalījās cīņā par iekļūšanu "play-off".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu