Bertāns: "Wizards" komandā ir lielāka demokrātija nekā "Spurs"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" snaiperis latvietis Dāvis Bertāns atzīst, ka Vašingtonā spēlētais basketbols viņam vairāk iet pie sirds nekā darbība Sanantonio "Spurs" rindās, bet šā brīža sēdēšanu bez basketbola viņš uztver mazāk sāpīgi nekā tas bija pirmā smagā ceļa savainojuma laikā, teica basketbolists kluba sociālās stundas laikā ceturtdien, atbildot uz līdzjutēju jautājumiem.

Bertāns ir izkarojis sev vietu NBA ar precīziem trīspunktu metieniem un ticis iesaukts par Latvijas Lāzeru.

"Latvijas Lāzers ir skaļš nosaukums. Tas, ka esmu labs metējs, ir izraisījis šo iesauku. Citi izvēlas iesauku sev, man tā tika no citiem," par iesauku saka Bertāns.

"Labākā lieta no nokļūšanas Vašingtonas "Wizards" ir atgriešanās man pierastajā Eiropas basketbolā. Sanantonio "Spurs" biju pārsvarā tikai metējs, bet Vašingtonā spēlēju to basketbolu, ko esmu spēlējis visu mūžu," atšķirību skaidro basketbolists.

"Ja man noņemtu basketbolu tagad, tā vairs nebūtu traģēdija. Kad pirmoreiz tiku savainots, tad gan bija citādi," Bertāns komentēja jautājumu par to, kā koronavīrusa izraisītā pauze viņu ietekmē.

"Bērnībā vienmēr basketbolā, spēlējot kopā ar brāli, parasti to darīju ar viņa draugiem, un parasti biju jaunākais. Tāpēc nebija retas reizes, kad sēdēju uz rezervistu beņķīša," par brāļu lietām stāsta Dāvis, uzsverot, ka kopš apmēram 12 gadu vecuma attiecības uzlabojās, jo abi brāļi bija šķirti. Esot kopā, attiecības bija krietni sliktākas.

"Pats sāku mest trīspunktu metienus jau kopš piecu gadu vecuma. Tad kāpos arvien atpakaļ, lai mestu tālus trijniekus. Protams, tehnika tad bija smieklīga," par saviem tālajiem trīspunktu metieniem saka Latvijas basketbolists.

"Lielākā atšķirība ir nedaudz lielāka demokrātija "Wizards", bet Sanantonio reti kāds uzdrošinājās runāt pretī galvenajam trenerim Gregam Popovičam. Tad bija jābūt pārliecinātam par savu patiesību ne tikai par 100 procentiem, bet visiem 150," abas savas NBA vienības salīdzina Bertāns.

"Sanantonio komanda pirms manis bija 18 gadus pēc kārtas iekļuvusi izslēgšanas spēlēs, kamēr Vašingtonas komanda reizēm bija iekšā, reizēm - ārā no tām. "Spurs" ilgu laiku izvirzīja augstus mērķus un šī virzība uz augstu mērķu sasniegšanu bija jūtama."

"Nevari kļūt par čempionu, ja nav vienotības komandā ārpus laukuma. Vašingtonā mēs tiešām jūtamies kā ģimene. Varbūt pēc mājas spēlēm ātrāk raujos uz mājām pie pusotru gadu vecās meitas, taču izbraukuma spēlēs es dodos kopā ar pārējiem," par kolektīva lomu saka basketbolists.

"Jo vairāk strādā, jo labāks būsi," Bertāns iesaka savas komplekcijas spēlētājiem. Viņš iesaka lielu uzmanību pievērst mentālajam spēkam, pārliecībai, jo augstākā ranga mačos visu nosaka mentālais spēks. tāpat viņš min arī, ka, protams, jābūt gatavam fiziskai cīņai NBA.

Šosezon Vašingtonas "Wizards" sastāvā Bertāns ir aizvadījis 54 spēles, kuru laikā ik mačā vidēji spēlētās 29,3 minūtēs ir guvis 15,4 punktus, sakrājis 4,5 atlēkušās bumbas, 1,7 reizes rezultatīvi piespēlējis, 0,7 reizes pārķēris bumbu un 0,6 reizes bloķējis pretinieku metienus.

Latvijas basketbolists izceļas trīspunktu metienu precizitātē, kur kopā ar Nemanju Bjelicu no Sakramento "Kings" dala septīto vietu ar 42,4 procentiem precīzu trīspunktnieku.

Vašingtonas komanda Austrumu konferencē ar bilanci 24-40 ieņem devīto vietu, esot sešas uzvaras aiz Orlando "Magic" vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu