Latvijas hokejists Muštukovs nākamsezon vārtus sargās Čehijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ervīns Muštukovs.
Ervīns Muštukovs. Foto: Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas vārtsargs Ervīns Muštukovs nākamsezon sargās pēc spēka otrās Čehijas līgas kluba Ostravas-Porubas "RT Torax" vārtus, klubs vēsta savā tīmekļa vietnē.

"RT Torax" uzsver, ka latviešu vārtsargs ir sargājis arī Latvijas izlases vārtus.

Aprīlī 36 gadu slieksni sasniegušais vārtsargs ieradīsies Porubā kā Latvijas čempionāta pamatturnīra uzvarētājs Rīgas "Olimp" vienības rindās. Tiek uzsvērts arī tas, ka "Olimp" ir vismazāk vārtus čempionātā ielaidusī komanda.

Hokejists bija pamatturnīra pirmās vietas īpašnieku pamatvārtsargs, dodoties laukumā 32 no 35 spēlēm un atvairot 93,2 procentus metienu, kā arī savos vārtos vidēji spēlē ielaižot 1,91 ripu.

Klubs vārtsarga aktīvā ieskaita gan spēli 2015.gada pasaules čempionātā Prāgā pret Kanādu, gan bagātīgo spēlēšanas pieredzi dažādās valstīs.

"Pieredzējušais Muštukovs var dot lielu labumu komandai," saka kluba ģenerālmenedžeris Pāvels Hiners. "Savos gados viņš ir ļoti spēcīgs un lietderīgs vārtsargs, uz kuru mēs varam balstīt visas komandas sniegumu."

Karjeru Muštukovs sāka pirms 20 sezonām Rīgas "NIK'S-Brih" vienībā, bet savu hokeja vārtsargu gaitu laikā uzspēlēja gan vairākās aizokeāna hokeja līgās ASV un Kanādā, gan Anglijā, Dānijā, Zviedrijā un Francijā.

Latvijas izlasē aizvadījis 16 spēles, kurās vidēji savos vārtos ielaidis 2,49 ripas spēlē.

No spēlētāja personīgās pieredzes klubs izceļ dalību pasaules čempionātā un kā rezerves vārtsargam - olimpiskajās spēlēs, Dānijas sudraba medaļas, visvairāk "sauso" spēļu un labāko ielaisto vārtu rādītāju Anglijas spēcīgākajā līgā un citus sasniegumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu