Starptautiskā Futbola asociācijas padome lēmusi par labu būtiskām noteikumu izmaiņām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Takumi Minamino nomaina Robertu Firminju
Takumi Minamino nomaina Robertu Firminju Foto: Reuters/ScanPix

Starptautiskā Futbola asociācijas valde (IFAB) padome dod zaļo gaismu piecu maiņu izmantošanai šī gada spēlēs, ziņo Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA).

Lēmums pieņemts, lai pasargātu futbolistus no traumām pēc perioda, kad futbola līgās bijis iepriekš neparedzēts pārtraukums. Netiek izslēgts, ka piecas maiņas varēs izmantot arī 2021.gadā.

Spānijas futbola federācija jau iepriekš paziņoja, ka izmantos šos noteikumu, tāpat arī Vācijā šis ieviesums tiek uztverts pozitīvi. Valstīts un turnīru rīkotāji varēs vienoties, vai izmantot piecas maiņas ierasto trīs vietā.

Gadījumā, ja konkrētais čempionāts nolemj piekopt jaunos noteikumus, papildlaikā būtu atļauta arī vēl viena jeb sestā nomaiņa.

Lai spēlē nebūtu biežu pārtraukumu, maiņas būs jāveic trīs "logos" vai pēc puslaika pārtraukuma.

FIFA pauž, ka šādi komandām būtu iespēja pasargāt savus spēlētājus no traumām, kas varētu rasties, ja atsāktos sezona. Domas par lielo traumu skaitu ir pamatotas, jo vietējos čempionātos atlikušie mači būtu jāaizvada visai ātri, lai vasarā arī paspētu vēl sadalīt UEFA Čempionu un Eiropas līgas kausus.

Pagaidu jaunie noteikumi valstu čempionātos būtu spēkā līdz šī gada beigām, bet izlašu turnīros šāda prakse varētu tikt piekopta līdz pat nākamā gada beigām. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu