Koziols: Olimpiskā kvalifikācijas turnīra atcelšana bija tikai loģiska

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Viesturs Koziols
Viesturs Koziols Foto: Evija Trifanova/LETA

Lēmums pārcelt olimpisko kvalifikācijas turnīru hokejā, kas Rīgā bija paredzēts augusta beigās, bijis tikai loģisks, sestdien sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta ziņas" norādīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Dažādu veselības problēmu un ceļošanas ierobežojumu dēļ pašreizējās koronavīrusa krīzes dēļ Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) padome trešdien piekrita atlikt vīriešu Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrus uz 2021.gada 26. līdz 29.augustu.

"Dānijā un Norvēģijā līdz jūlija beigām nav atļauti treniņi, tāpēc šo valstu hokeja federācijas vērsās pie IIHF ar lūgumu pārcelt šovasar gaidāmo turnīru," situācijas apstākļus skaidroja LHF ģenerālsekretārs Koziols. "Arī mēs paši nezinām vai augusta beigām varēsim spēlēt hokeju uz "Arēna Rīga" ledus... Domāju, ka pārcelt šo turnīru par gadu ir tikai loģisks lēmums."

Tāpat Koziols viesa skaidrību pasaules čempionāta sakarā, kas nākamgad paredzēts Baltkrievijā un Latvijā. 

"Šveices hokeja federācija trīs nedēļas vērtēja iespējas uzņemt šo turnīru, taču vēlāk tapa skaidrs, ka čempionāts nākamgad nemainīs savu norises vietu," pauda Koziols, kurš nevairījās veltīt atzinīgus vārdus Baltkrievijas hokeja saimei. "Baltkrievija ir valsts, kurā zināms, ka pasākumi norit augstā līmenī. Valsts šīs iniciatīvas atbalsta un pievērš tām lielu uzmanību."

"Patiesībā ir apskaužami, cik viegli viņi valsts līmenī spēj risināt dažādus jautājumus."

Pasaules čempionāts nākamgad Latvijā nevar notikt bez Daugavas stadiona ledus halles, kuras celtniecība sākta aprīlī. Koziols neslēpa, ka pagaidām darbi nerit pēc plānotā grafika.

"Regulāri sazināmies ar ledus halles attīstītājiem, būvniekiem un arhitektiem... Man pieejamā informācija liecina, ka ir nelielas nobīdes grafikā, taču tās ir tikai dažas nedēļas," mierināja LHF amatpersona. 

Iepriekš arī izskanēja runas, kas pasaules čempionāts nākamgad varētu sākties dažas nedēļas vēlāk, tādējādi nodrošinot iespēju tajā piedalīties arī vairākiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem. Par šo jautājumu gala lēmums vēl tikai sekos.

"Pagaidām bumba ir mūsu un baltkrievu pusē. Strādājam pie tā, lai saprastu, cik lielas izmaksas tas prasa no mums," teica Koziols. "Pēc veiktajām aplēsēm arī dosimies pie IIHF un teiksim: "Čempionātu varam nobīdīt, bet tas maksās tik un tik." Redzēsim, kas par to maksās."

Olimpiskā kvalifikācija 12 komandām trijās grupās bija paredzēta no 2020.gada 27. līdz 30.augustam. 

D grupā Bratislavā tiksies slovāki, baltkrievi, austrieši un poļi. E grupā Rīgā spēlēs Latvija, Francija, Itālija un Ungārija. Savukārt vēl nenosauktā vietā Norvēģijā bez mājiniekiem piedalīsies arī dāņi, dienvidkorejieši un slovēņi. Vietu spēlēs nodrošinās tikai grupu uzvarētāji.

IIHF padome apstiprināja arī priekšlikumu rīkot IIHF ikgadējo kongresu virtuālā formātā, kas provizoriski paredzēts 2020.gada 10.jūnijā.

IIHF ikgadējais kongress parasti notiek pasaules čempionāta pēdējās dienās. Pēc 2020.gada pasaules hokeja čempionāta atcelšanas Covid-19 dēļ ikgadējais kongress tika atlikts uz nenoteiktu laiku.

Ikgadējais kongress pulcē delegātus no 81 IIHF dalībvalsts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu