Pašnāvību 43 gadu vecumā izdarījis ASV olimpietis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

2006.gada olimpisko spēļu dalībnieks bobslejā ASV rindās Pavle Jovanovičs pagājušajā nedēļas nogalē izdarīja pašnāvību 43 gadu vecumā, sestdien paziņoja ASV Bobsleja un skeletona federācija (USBSF).

Serbu izcelsmes bobslejists Jovanovičs ir jau otrais neilgā laikā no dzīves aizgājušais ASV bobslejists pēc 2010.gada olimpisko spēļu Vankūverā uzvarētāja četriniekos Stīvena Holkomba, kurš pirms trim gadiem pēkšņi mira 37 gadu vecumā.

"Ziemas sporta kopiena ir cietusi traģisku zaudējumu," sacīja federācijas izpilddirektors bijušais Jovanoviča komandasbiedrs Ārons Makgvairs.

"Pavles aizraušanos ar bobsleju izjuta viņa komandasbiedri, treneri, konkurenti un sporta veida cienītāji. Viņš dzīvoja dzīvi pilnvērtīgi un ilgstoši ietekmēja visus tos, kuriem bija iespēja pavadīt laiku kopā ar viņu," uzsvēra Magvairs.

"Pav, es nespēju noticēt, ka ir jāraksta par vēl vienu," raksta "Twitter" kontā cits Jovanoviča komandasbiedrs olimpiskajās spēlēs Stīvs Meslers. "Es nespēju noticēt, ka tas ir tas, par ko es rakstu. Mana personīgā leģenda - sportists, kurš noteica koncentrēšanās, centības, rūpīguma un enerģijas standartus, traģiski ir gājis bojā, atņemot pats sev dzīvību 43 gadu vecumā."

Jovanovičs palaida garām 2002.gada olimpiskās spēles pēc pozitīva dopinga testa pārtikas piedevu dēļ. Četrus gadus vēlāk Turīnas spēlēs stūmējs Toda Heisa ekipāžā gan divniekos, gan četriniekos izcīnīja septīto vietu.

"Nekad nevar zināt, ko cilvēks pārdzīvo iekšienē," "Facebook" komentēja vēl viens bijušais komandasbiedrs Džeisons Dorsijs. "Mums ar viņiem ir vairāk jārunā un jāklausās. Tā es rīkošos turpmāk."

Vienīgo medaļu augstākā ranga mačos Jovanovičs izcīnīja 2004.gada pasaules čempionātā Kēnigszē trasē Vācijā, kad Heisa vadītajā četriniekā ierindojās trešajā vietā.

CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu