Dainis Krištopāns: Sezona bija ar daudziem pavērsieniem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Krištopāns
Dainis Krištopāns Foto: EPA/Scanpix

Šosezon bija daudz pavērsienu, intervijā Latvijas Handbola federācijas (LHF) mājaslapā norādīja valstsvienības līderis Dainis Krištopāns.

Krištopāns pirms divām nedēļām atgriezās dzimtajā Ludzā. Sarunā ar LHF viņš stāsta par ceļu mājup, sezonu kopumā, Vācijas Bundeslīgu, laiku pašizolācijā, komunikāciju ar Francijas handbola milzi PSG, kā arī komentēja Eiropas Handbola federācijas (EHF) pieņemtos lēmumus, paužot cerību, ka tie varētu tikt mainīti.

"Braucām no Berlīnes uz Ķīli. Tālāk ar prāmi devos līdz Klaipēdai. No Lietuvas policijas pavadībā tikām līdz Latvijas robežai. No Liepājas jau brīvi varēja doties līdz Ludzai. Ceļš bija ļoti ilgs, bet bez piedzīvojumiem,'' par ceļu mājās stāsta Krištopāns. 

Latvietis kopumā novērtēja aizvadīto sezonu. "Sezona bija ļoti turbulenta un ar daudziem pavērsieniem. Maķedonijā sezonas gaitā komandu mocīja traumu daudzums un ekonomiskais burbulis, kurš, manuprāt, pārplīsa. Vācijā arī komanda bija stipri novājināta ar traumām un daudzām izmaiņām. Tā visa rezultātā arī Vācijā rezultāti nebija tie labākie."

Dainis atbildēja uz jautājumu, vai redz sevi arī kādreiz nākotnē spēlējam Bundeslīgā. "Nedomāju, ka varētu izbaudīt Bundeslīgu. Esmu pieradis spēlēt vairāk taktisku handbolu. Jebkurā gadījumā esmu pateicīgs komandai, ka varēju gūt kārtējo pieredzi savā karjerā. Protams, arī no Berlīnes atmiņā paliks vairāki patīkami mirkļi."

"Berlīnē nosēdējām vairāk nekā mēnesi. Cerībā, ka kaut kas atsāksies... Un tagad arī Latvijā jāsēž karantīnā. Gribas kaut ko darīt, un principā plāni jau arī ir izdomāti. Domāju, laiku pavadu tāpat kā visi pārējie. Pabeigšu visus darbus, kas bija mājās iekrājušies un kuriem līdz šim vienkārši nebija laika. Protams, pēdējās divas sezonas bija pilnīgi atšķirīgas, taču smagas, tāpēc noteikti izbaudu brīvo laiku un izbaudīšu vēl vairāk," par pēdējām jau gandrīz divām nedēļām Ludzā runā Dainis. 

2020./2021. gada sezona Krištopānam jau jāpavada Francijas handbola grandā PSG. "Protams, komunicējam ar PSG. Pagaidām vairāk ar sadzīves iekārtošanas jautājumiem. Bet esmu arī kontaktā ar komandas treneri, un par visām izmaiņām, kas notiek, viņš mani informē. Noteikti kaut kad jūlijā būtu jādodas uz turieni, lai varētu iekārtoties un bez raizēm sākt sezonu. Visi mēs saprotam, ka situācija var mainīties. Kas būs tuvākajā nākotnē, neviens pareģot nevar. Parasti Francijas līga sākas septembrī, bet, kā jau teicu, var būt visādi."

Dainis izteica arī savas domas par skarbo EHF lēmumu, kura rezultātā Latvijai liegta iespēja cīnīties par pasaules čempionāta finālturnīru. "Daudz bija komentāru par EHF lēmumiem. Domāju, tie atšķiras tieši tik, cik konkrēti kādu ir skāruši. Ir nepatīkama situācija, kuru viņi risināja, kā mācēja. Jautājums, vai izskatīja visus variantus? Protams, to neviens nezina!" 

Pēc Eiropas čempionāta finālturnīra Vācijas Bundeslīgā atgriezās Evars Klešniks, kur tā arī nepiedzīvoja nevienu zaudējumu, savukārt Aivis Jurdžs no Dobeles pārcēlās uz Vācijas 2. Bundeslīgu. Vai divu līderu atgriešanās augstā līmenī ļautu arī izlasei būt spēcīgākai nekā Eiropas čempionātā? "Tas ir sports, un var būt visādi. Uz jautājumu, kas būtu, ja būtu, ir grūti atbildēt. Protams, gribas cīnīties par savu vietu zem saules. Kāpēc nepamēģināt paveikt vēl vienu brīnumu? Tagad ceru, ka situācija mainīsies un attiecīgi arī iepriekš pieņemtie lēmumi, lai Latvija varētu cīnīties par vietu pasaules čempionātā!"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu