Spānijas futbola čempionātu vēlas atsākt līdz jūnija vidum

CopyDraugiem X Whatsapp
"El Clasico" starp Madrides "Real" un "Barcelona".
"El Clasico" starp Madrides "Real" un "Barcelona". Foto: GABRIEL BOUYS/AFP

Spānijas futbola čempionāta spēcīgākā divīzija "La Liga" cer turnīru atsākt 12.jūnijā, taču rokas saista valdības veselības politika, līgas prezidents Havjers Tebass svētdien paziņoja sarunā ar "Movistar".

Tebass izteicās tikai dažas stundas pēc tam, kad tika konstatēts, ka divu labāko Spānijas līgu pieci vārdā nenosaukti spēlētāji saslimuši ar Covid-19. Viņi atrodas karantīnā mājās un atkārtoti tiks pārbaudīti "tuvāko dienu laikā".

Viņiem būs atļauts atkārtoti pievienoties sava kluba treniņu programmai tikai pēc divu secīgu negatīvu testa rezultātu iegūšanas.

Pēc tam viņš apstiprināja, ka arī trīs klubu darbinieki ir saslimuši.

"Es gribētu, ka sezona atsāktos 12.jūnijā, bet tas būs atkarīgs no skaitļiem," Tebass sacīja "Movistar".

"Galu galā tas būs atkarīgs no veselības aizsardzības iestādēm. Viņi izskaidros, ko var darīt. Mēs nesteidzamies, mēs neesam tie, kas izlemj."

Neskatoties uz svētdienas paziņojumu par saslimšanām, Tebass uzstāj, ka Spānija ir uz pareizā ceļa, lai ātri atsāktu sporta sacensību norisi.

"Tas ir mazāk, nekā mēs gaidījām," viņš komentēja saslimušo skaitu. "Mēs gaidījām 25 vai 30, ņemot vērā Vācijas bundeslīgā redzēto un vīrusa potenciālu Spānijā. No 2500 personām tikai astoņi pozitīvi testi. Turklāt spēlētāji jau ir slimības pēdējā fāzē, un šonedēļ viņi tiks pārbaudīti vēlreiz."

Tebass piebilda, ka, atsākot sacensības, spēlētāji pirms tam tiks pārbaudīti 24 stundas iepriekš.

"Spēles vidē infekcija ir praktiski neiespējama, jo mēs esam veikuši pētījumu, kuru mēs prezentēsim un kurš parāda, ka mazākais risks ir mačos, ja visi ievēro medicīnisko protokolu."

"Ja lietas tiek darītas tā, kā tam vajadzētu būt, infekcijām nevajadzētu būt. Ja vienā klubā parādās pieci inficētie, tas liecina par nolaidību," viņš papildināja.

Abu Spānijas spēcīgāko līgu spēlētājiem pagājušajā nedēļā tika atļauts veikt individuālo darbu treniņu laukumos. Tas bija sākums pakāpeniskai treniņu atjaunošanai ar mērķi atsākt spēles jūnija vidū.

"La Liga" treniņu plāns ietver sākotnēju spēlētāju individuālo darbu, pēc tam mazās grupās un visbeidzot lielākās komandas treniņu sesijās.

"Barcelona" kluba spēlētāji uz savu pirmo treniņu pulcējās piektdien, bet Madrides "Real" atgriezīsies treniņos pirmdien.

Treniņa medicīniskais protokols ir stingri noteikts, spēlētāji, kas ierodas jau pārģērbušies un noteiktā laikā, lai izvairītos no kontakta ar citiem.

Viņi valkā maskas un cimdus, un pirms došanās telpās tiek mērīta temperatūra. Treniņa beigās viņi saņem maisu svaiga apģērba komplekta nākamajai dienai un dušā iet mājās.

Pagājušajā nedēļā "Leganes" treneris Havjers Agirre pavēstīja, ka viņam ir teikts, ka ierosinātais sacensību atsākšanas datums ir 20.jūnijs.

Paredzams, ka futbola spēles vairākus mēnešus tiks organizētas aiz slēgtām durvīm.

Tebass sacīja, ka "nav iespējams" atcelt augstākās līgas sacensības, ņemot vērā, ka ekonomiskie zaudējumi klubiem izmaksātu aptuveni miljardu eiro.

Trešās un ceturtās līgas sacensības futbolā Spānijā netiks atjaunotas, trešdien apstiprināja Spānijas Futbola federācija (RFEF). Tā vietā par komandu iekļūšanu augstākā līgā tiks lemts ar "play-off" palīdzību, bet uz zemāku līgu klubi netiks nosūtīti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu