VIDEO ⟩ 11 gadus vecs puisēns labo pasaules rekordu skeitbordā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Brazīlijā 11 gadus vecs puisēns Gī Karijs (Gui Khury) labojis pasaules rekordu skeitbordā, vēsta "Reuters".

Puisēns kļuvis par pirmo cilvēku, kam izdevies uz vertikālās rampas veiksmīgi piezemēties ar skeitbordu pēc lēciena, kurā viņš veic pagriezienu par 1080 grādiem. Proti, gaisā tika izpildīti trīs pilni apgriezieni.

"Izolācija koronavīrusa laikā palīdzējusi. Tā kā nav jāiet uz skolu, viņam ir vairāk laika treniņiem. Ikdienā pēc skolas viņš ir pārāk noguris, tāpēc nav tik daudz laika trenēties," pastāstīja skeitbordista tēvs Rikardo.

Pagājušas divas desmitgades, kopš skeitborda leģenda Tonijs Hauks izpildīja pirmo 900 grādu lēcienu 1999. gadā - deviņus gadus pirms Gī dzimšanas. Haukam tolaik bija 31 gads, un šis triks bija tobrīd bija lielākais sasniegums skeitbordā.

1080 grādu lēcienu 2012. gadā sekmīgi izpildīja amerikānis Toms Šārs (Tom Schaar), taču tas notika uz lielākas rampas, kas skeitbordistam ļauj attīstīt lielāku ātrumu, lai gaisā spētu izpildīt trīs apgriezienus.

Gī apņēmies trenēties, lai varētu 1080 grādu lēcienu izpildīt arī sacensībās. Video, ko uzfilmējuši viņa vecāki, Gī nosūtījis arī saviem iecienītākajiem skeitbordistiem Tonijam Haukam, Bobam Bērnkvistam un Nīlam Mimam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu