Mūžībā devies handbola treneris Vitauts Mihalovskis

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: handball.lv

74 gadu vecumā pēc smagas un ilgas slimības mūžībā devies bijušais handbola treneris, fotomeistars un militārais darbinieks Vitauts Mihalovskis, vēsta Latvijas Handbola federācija (LHF) un "ogresnovads.lv".

Limbažu rajona Viļķenē dzimušā Mihalovska dzīve ar Ogri saistīta kopš 1968. gada, kad jaunais sporta spēļu speciālists, ar izcilību pabeidzis Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūtu, pēc sadales norīkots darbā par rokasbumbas treneri Ogres Bērnu un jaunatnes sporta skolā.

Darba gaitas uz vienu gadu nācies pārtraukt, jo augstskolas absolvents iesaukts obligātajā dienestā Padomju armijā. Atgriezies Ogrē, Mihalovskis turpināja darbu sporta skolā, no 1980. līdz 1987. gadam bija šīs skolas direktors. Ogres Bērnu un jaunatnes sporta skolā izauguši daudzi republikas izlases spēlētāji un sporta meistari.

1971. gadā Augstākās sporta meistarības skolā Mihalovskis veica Latvijas izlases komandas trenera pienākumus, sagatavojot to Vissavienības skolēnu spartakiādei Kazahijā – komanda izveidojās par vienu no spēcīgākajām Padomju Savienībā.

Rokasbumbas spēlei Mihalovskis pastiprināti pievērsies studiju laikā, spēlējis institūta rokasbumbas izlases komandā. Pēc institūta beigšanas un dienesta armijā Mihalovskis vienu sezonu spēlējis Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā, tad atgriezies Fizkultūras institūta komandā, vēlāk spēlējis Ogres rajona un Latvijas lauku sporta biedrības "Vārpa" izlases komandās.

Līdz ar pārmaiņām Latvijā, tai atgūstot neatkarību, mainījās arī Mihalovska dzīve - 1991. gadā viņš kļuva par Ogres 54. zemessardzes bataljona Ikšķiles vada komandieri, 1993. gadā - par bataljona štāba Operāciju plānošanas virsnieku.

1995. gadā V. Mihalovskis tika pārcelts dienestā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) štābā par Operācijas plānošanas pārvaldes apmācības daļas virsnieku, vēlāk kļuva par šīs pārvaldes priekšnieku. Zināšanas un militārā pieredze gūta mācībās ASV Nacionālajā gvardē, NATO mācībās Dānijā, Operāciju plānošanas mācībās Lielbritānijā, Baltic Challenge mācībās Latvijā un ASV Džordža Maršala skolā Vācijā.

1998. gadā Mihalovski pārcēla uz Latvijas Aizsardzības ministriju, lai sagatavotu aizsardzības atašeja darbam, kas turpmāk, līdz 2007. gadam, veikts Dānijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Lielbritānijā un Nīderlandē. Militārā dienesta gados iegūta pulkvežleitnanta pakāpe.

Par godprātīgu darbu Mihalovskis vairākkārt saņēmis Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku apbalvojumus, 2004. gadā viņam piešķirts IV šķiras Viestura ordenis. Par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas valsts attīstībā un Ogres pilsētas kultūras un sporta tēla veidošanā 2011. gadā Mihalovskim piešķirts Ogres novada pašvaldības augstākais apbalvojums - tituls "Ogres Goda pilsonis".

Atvadīšanās no Vitauta notiks 14. maijā pulksten 14:00 Lazdukalna kapos, Ikšķiles lauku teritorijā. 

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu